Gemeente Zaanstad

B&W besluiten van week 8 Eerste deel Zaans Vervoer en Verkeer Plan vastgesteld en andere B&W besluiten
27-02-2006

Visiedocument Laag Holland
Sinds 2001 werken overheden in het gebied Noord-Holland Midden samen om het `open cultuurlandschap' te behouden. Dit gebeurt op basis van het gebiedsprogramma `met een Groene Long is het goed ademen'. De betrokken overheden zijn tot en met 2005 een samenwerkingsverband aangegaan. Alle partijen willen nu die samenwerking zodanig voortzetten dat er een Stichting Nationaal Landschap Laag Holland komt. Hierover is inmiddels een bestuursovereenkomst gesloten en is er nu ook een visiedocument opgesteld. Burgemeester en Wethouders van Zaanstad hebben die visiedocument nu voor kennisgeving aangenomen. De raad ontvangt het stuk ter kennisname.

Veiligheidvizier
Het College van B&W heeft kennis genomen van het rapport Veiligheidsvizier Zaanstad 2006 en de daaruit door het gemeentelijke management team (GMT) vastgestelde vervolgacties. In januari 2006 is, per schakel van de veiligheidsketen, bekeken in hoeverre de gemeente voldoet aan haar taken op het gebied van veiligheid. Het gaat onder meer om preventie, repressie en nazorg. Er is nu besloten dat er een plan van aanpak komt om:

- verplichte saneringen goed uit te kunnen voeren;
- de gegevens van risicodragende bedrijven te registreren;
- de formatie voor verlening van milieuvergunningen op peil te brengen;

- de gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedures, kortweg de GRIP, vast te stellen en een oefen- en opleidingsplan voor rampenbestrijders te ontwikkelen voor de komende jaren.

Zaans Vervoer en Verkeers Plan
Sinds oktober 2005 is er gewerkt aan het Zaans Verkeer en Vervoer Plan (ZVVP). Burgemeester en wethouders hebben nu het eerste deel van dat ZVVP, bestaande uit de doelstellingen, mobiliteitsvisie en infrastructuurfilosofie, vastgesteld. Het totale concept ZVVP zal rond juni 2006 worden afgerond. Het wordt een integrerend, overkoepelend en kaderstellend document, dat mee werkt aan het vergroten van het verdienende en realiserende vermogen van de gemeente Zaanstad. Het plan wordt gecompleteerd met een nota van uitgangspunten en een uitwerkingskader. Hierin staan de concrete uitwerkingen van de visie en ook de concrete keuzes en richtingen. Daarna start Zaanstad de externe discussie en de inspraak.

Jaarrapportage Luistervinken 2005
Het College van Burgemeester en Wethouders nemen de rapporten van Geluidsconsult b.v. met daarin de meetresultaten van de Luistervinken (geluidsmeetpunten) over het jaar 2005 in Assendelft en Krommenie ter kennisname aan.

De rapportage geeft de situatie over november 2004 tot en met oktober 2005 weer. Voor de Luistervink Assendelft is dit de laatste rapportage omdat deze Luistervink op het dak van Festina Lente met ingang van januari van dit jaar is opgeheven. Het meetpunt is, na ingebruikname van de Polderbaan, niet meer representatief voor de geluidsbelasting in Assendelft. De conclusies uit het rapport zijn dat de geluidsbelasting in Assendelft in 2005 vrijwel gelijk is gebleven aan het voorgaande jaar. De geluidsbelasting in Krommenie is in vergelijking met het jaar daarvoor iets afgenomen. De gemeenteraad krijgt het rapport ter kennisname toegestuurd.

Het College van Burgemeester en Wethouders besloot verder: Kennis te nemen van het verslag van de vergadering van de monumentencommissie van 8 december 2005. B&W geven opdracht om voor het voormalige Sportfondsenbad Zaanland en 3 andere panden de plaatsingsprocedure op de gemeentelijke monumentenlijst te starten en of te vervolgen. Ook geven B&W opdracht om voor 3 panden de plaatsingsprocedure te staken.

Bijgewerkt op 27-02-2006