Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 27-02-2006

Fietser gewond bij aanrijding
HOOGEVEEN Een 17-jarige fietster uit Zuidwolde raakte maandagmorgen gewond bij een aanrijdiging. Een 30-jarige bestuurster van een personenauto uit Dalerpeel reed vanaf de Grote Kerkstraat de Julianastraat op. Zij sloeg de vervolgens linksaf de Linthorst Homanstraat in, maar zag daarbij de fietser die haar tegemoet kwam, over het hoofd. De fietster is met knieletsel naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 06-117412)

Politie onderzoekt inbraak
BEILEN Tussen vrijdag 24 februari 17.30 uur en maandag 27 februari 8.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Markt. Er is onder meer electrisch gereedschap gestolen. Het schadebedrag is nog onbekend. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 06-117365)

Aanrijding personenautos
EMMEN Maandagmiddag zijn twee personen (gegevens nog onbekend) aan de Odoornerweg frontaal op elkaar gebotst. De aanrijding vond plaats rond 14.30 uur. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is en welk letsel de betrokken bestuurders hebben opgelopen. Eén van de inzittenden is door de brandweer uit de auto bevrijd. (BPS 06-117512)

Dader beroving bejaarde man nog niet bekend
WAPSE - Het onderzoek naar de man die vorige week donderdagavond rond 23.45 uur een 70-jarige man in zijn woning aan het Nieuwland in Wapse heeft beroofd, heeft nog geen verdachte opgeleverd. De politie zoekt nu getuigen en wil graag in contact komen met een nog onbekende man die kort voor de overval heeft gelopen op de Ten Darperweg richting Bareldseweg. Een team van acht politiemensen onderzoekt deze beroving.

Zoals vrijdag is gemeld, belde rond 23.45 uur de onbekende man aan bij de bejaarde man en vroeg of hij even mocht bellen. Toen de bewoner zich omdraaide kreeg hij een klap op zijn hoofd. Toen hij even later weer bij zijn positieven kwam miste hij zijn portemonnee. De dader was verdwenen. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar ligt hij nog steeds. Naar omstandigheden maakt hij het goed en waarschijnlijk mag hij in de loop van de week naar huis. Het slachtoffer kon een redelijk signalement geven van de dader. Het is een blanke jonge man van naar schatting tussen de 20 en 30 jaar. Hij sprak gewoon Nederlands zonder accent. Hij had geen baard of snor en droeg geen bril. De man was gekleed in een blauw/grijze jas.

Uit het buurtonderzoek kwam naar voren dat kort voor de overval op de Ten Darperweg een man is gezien die is weggelopen via de Bareldseweg in de richting van Ten Have. Mogelijk dat deze man iets heeft gezien wat voor het onderzoek van belang kan zijn. Daarom wil de politie graag met hem in contact komen. De politie vraagt ook andere mensen die iets van deze beroving afweten te bellen met 0900-884. (06-116580)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.