Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 februari 2006

Woninginbraak

DINTELOORD: Zondag werd aan het begin van de avond ingebroken in een woning aan de Steenbergseweg. Aan de achterzijde van de woning werd met behulp van de zogenaamde Bulgaarse methode het slot van een deur geforceerd, waarna de gehele woning werd doorzocht. De daders hadden het vooral gemunt op geld en waardepapieren; twee identiteitsbewijzen, bankpassen en een geldbedrag werden buit gemaakt.

Politie houdt vijf jongeren aan voor vernieling

LEPELSTRAAT: In de vroege maandagmorgen kreeg de politie omstreeks 3.15 uur het verzoek om naar de Rijksweg N259 te gaan. Een buschauffeur had zijn voertuig aan de kant van de weg gezet, nadat diverse passagiers zich hadden beklaagd over het gedrag van een aantal jongeren, dat in de bus zat. Toen de chauffeur bovendien constateerde dat een aantal stoelen volledig was vernield, zette hij zijn voertuig stil en schakelde de politie in. Omdat de vijf jongeren, die naast de vernielde stoelen zaten allemaal spontaan leken te lijden aan geheugenverlies, zijn ze aangehouden. Het gaat om vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Zundert, Lepelstraat en Halsteren. Twee van hen zijn minderjarig. De jongeren hebben allemaal de nacht in het politiebureau doorgebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige jongen was zondagmiddag gedeeltelijk getuige van een woninginbraak. Toen hij thuis kwam en er niemand thuis bleek, besloot hij de komst van huisgenoot af te wachten in de schuur. Plotseling rende een aantal mannen uit de woning en bleek er te zijn ingebroken. Uit de woning werden onder meer sieraden meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Rozemarijnstraat. Nadat de dader aan de achterzijde van de woning een raam had geforceerd, wist hij binnen te komen. Vanuit de woning werd beeld- en geluidsapparatuur ontvreemd.

BERGEN OP ZOOM: Vanuit een woning aan de Van der Rijtstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Hoewel de inbraak vermoedelijk met nogal wat kabaal gepaard is gegaan, omdat een baksteen door een glas-in-loodraam boven de voordeur werd gegooid, heeft niemand iets van de inbraak gehoord. Uit de woning werd beeld- en geluidsapparatuur meegenomen.

Courage houdt twee drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Zondag hebben politiemensen van Courage het speciale team ter bestrijding van drugsoverlast omstreeks 16.30 uur op de Rijksweg A4 een 22-jarige en een 28-jarige Belg aangehouden, die ervan werden verdacht kort tevoren in Bergen op Zoom drugs te hebben gekocht. De twee hadden inderdaad een zakje met zon 20 gram hennep in hun bezit. Ze kregen, in overleg met het Openbaar Ministerie, ieder een boete van 120 euro en moesten de softdrugs aan de politie afstaan. Hierna zijn ze weer op vrije voeten gesteld.

Politie stelt onderzoek in na onwelwordingen

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond zijn kort na elkaar twee minderjarige meisjes door bekenden van hen naar het ziekenhuis overgebracht, nadat zij onwel waren geworden. De beide meisjes vermoedden dat er iets in hun glas is gedaan toen zij in een horecagelegenheid in de Lievevrouwestraat waren. De politie heeft navraag gedaan bij bezoekers en personeel en hierop een tweetal mannen gefouilleerd. Er werden echter geen (verdovende) middelen aangetroffen.

Politie houdt dronken brokkenmaker aan

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom, die in de vroege maandagmorgen omstreeks 4.30 uur een eenzijdige aanrijding veroorzaakte toen hij aan de Ravelstraat tegen een lantaarnpaal aanreed, bleek te veel alcohol te hebben gedronken om zijn voertuig te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam een uitslag naar voren van 580 ug/l, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Politie bekeurt 30x bij verkeerscontrole

OSSENDRECHT: Bij een verkeerscontrole op de Putseweg werden maandag 25 hardrijders bekeurd. Daarnaast kregen 5 weggebruikers een bekeuring van 130 euro voor het onnodig veroorzaken van geluid. In het tijdsbestek van 10.00 tot 15.00 uur passeerden 2055 weggebruikers het controlepunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/uur, terwijl ter plaatse een maximum snelheid geldt van 80 km/uur.

Man mishandeld

STAMPERSGAT: In de nacht van zondag op maandag vond kort na middernacht een mishandeling plaats aan het J.F. Vlekkeplein. Een inwoner van Oosterhout schakelde de politie in, nadat voor zijn ogen zijn broer buiten westen werd geslagen door een grote groep mensen. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zal aangifte van de mishandeling opnemen en een onderzoek instellen.

Woninginbraak

OUD GASTEL: Zondag werd ingebroken in een woonwagen aan de Bolbaan. Een raam werd geforceerd, waarna de daders binnen wisten te komen. Uit het pand werden onder meer een horloge en een fotocamera weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Brutale dief steelt radarapparatuur politie

OUD GASTEL: Een brutale dief heeft maandagmorgen omstreeks 9.45 uur aan de Provincialeweg de radarapparatuur gestolen, die politiemensen van het speciale Verkeershandhavingsteam daar hadden uitgestald ten behoeve van een snelheidscontrole. De politiemensen hielden op enige afstand toezicht. Toen zij een auto bij de apparatuur zagen stoppen, gingen zij ter plaatse. Voordat zij waren gearriveerd, had een man de apparatuur echter al in zijn auto geladen en meegenomen.

Woninginbraak

SINT WILLEBRORD: Tijdens een korte vakantie van de bewoners, is er ingebroken in een woning aan de Leliestraat. Een achterdeur werd geforceerd en uit de woning werden onder meer een geldbedrag en een televisie meegenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Aangifte volgt, zodra de bewoner terug is van vakantie en de schade op heeft kunnen maken.

Inbraak op motorvrachtschip

ROOSENDAAL: Zondagavond ontdekten de bewoners van een motorvrachtschip dat tijdens hun afwezigheid was ingebroken. De daders hadden tevergeefs getracht een deur te forceren, maar slaagden er uiteindelijk in om via een badkamerraam toegang te krijgen tot het woongedeelte. Alle ruimten werden doorzocht en uiteindelijk werden computerapparatuur, een televisie en een geldbedrag ontvreemd.

Jongen (16) mishandeld

ROOSENDAAL: Zondagavond troffen politiemensen aan de Brugstraat een 16-jarige Roosendaler aan, die van zijn fiets was geslagen en klaagde over pijn in zijn rug. De jongen was om vooralsnog onbekende redenen belaagd door een jongeman, die vervolgens in de richting van het station was vertrokken. De politie heeft direct pogingen ondernomen de dader te achterhalen, maar vond niemand, die aan het opgegeven signalement voldeed. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zal op korte termijn bij de politie aangifte van de mishandeling doen.

Man (19) gewond na vechtpartij

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmorgen omstreeks 4.30 uur een 23-jarige Roosendaler aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie werd ingeschakeld nadat een 19-jarige man uit Rucphen gewond was geraakt bij een vechtpartij ter hoogte van een eetkraampje aan de Bloemenmarkt. Een vriend van het slachtoffer wees de politie de Roosendaler aan, die de klappen had uitgedeeld. Deze is hierop door de politie aangehouden. De man uit Rucphen stond achter de Roosendaler in de rij te wachten, toen er ruzie ontstond, die vervolgens escaleerde. De man uit Rucphen heeft aan de vechtpartij vermoedelijk een gebroken neus overgehouden. Hij heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling.

Politie verricht twee aanhoudingen voor belediging

ROOSENDAAL: Een 19-jarige Roosendaler is in de nacht van zondag op maandag kort na middernacht aangehouden, nadat hij politiemensen had uitgescholden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL: Een paar uur later was een 25-jarige Roosendaler hetzelfde lot beschoren. De man bemoeide zich met een aanhouding en kreeg tot driemaal de opdracht te vertrekken, maar voldeed niet aan deze vordering. Toen hij de dienstdoende politiemensen ook nog eens uitschold, was de maat vol en werd hij aangehouden. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

ROOSENDAAL: Een dronken automobilist sprong maandagmorgen in het oog van een politiesurveillance, toen hij omstreeks 3.00 uur met een defect achterlicht en een snelheid van zon 80 km/uur over de Thorbeckelaan reed. Het rijbewijs van de 19-jarige man uit Fijnaart werd ingenomen. Omdat het een beginnend bestuurder betreft, geldt voor hem de limiet van 88 ug/l. De ademanalyse gaf echter een uitslag van 490 ug/l aan. De man zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Fietsende jongen (11) mishandeld

ROOSENDAAL: Een 11-jarige jongen uit Roosendaal is zondagmiddag zonder enige aanleiding aan de Zwaanhoefstraat mishandeld. De jongen fietste nabij de Philipsfabriek, toen een tegemoetkomende fietser hem hard en opzettelijk schopte. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Een 36-jarige Roosendaler heeft maandag geprobeerd een tweetal kledingstukken te stelen uit een winkel aan de Laan van België. Een medewerkster van de winkel, die de diefstal zag gebeuren, hield de man hierop aan en droeg hem korte tijd later over aan de politie. Tegen de dader wordt proces verbaal opgemaakt.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 54-jarige vrouw uit Nispen is maandag het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. In een winkel in de Roselaar liepen er twee onbekende vrouwen tegen haar aan. De Nispense vond dit al vreemd, gezien het feit dat er voldoende ruimte was om haar te passeren, maar besteedde verder geen aandacht aan het voorval. Bij de kassa bemerkte ze echter dat de portemonnee uit haar tas was ontvreemd. In de portemonnee bevonden zich, afgezien van een geldbedrag, diverse (bank)passen en een identiteitsbewijs.

Auteur: Manon Ostendorf