Ingezonden persbericht


Haarlem, 27 februari 2006

Tweemaal een lustrum: voor de themabeurzen 'Art Nouveau Art Deco' en 'Kunst op Papier'

De themabeurzen 'De Art Nouveau Art Deco Dagen' en 'De Kunst op Papier Dagen' vinden dit jaar voor de vijfde maal in successie in Haarlem plaats. In 2002 werden beide beurzen voor het eerst georganiseerd. Ondanks deze start, aan het begin van een ook voor de kunst- en antiekwereld slechte economische periode, hebben de beurzen inmiddels naam gemaakt

'De Art Nouveau Art Deco Dagen' , beurs voor toegepaste kunst uit de periode 1880 - 1935, op 19, 20 en 21 mei 2006; 'De Kunst op Papier Dagen', beurs voor oude, moderne en hedendaagse tekeningen, aquarellen en pastels op 5, 6, 7 en 8 oktober 2006.

Beide beurzen vinden plaats in de Frankestraat 31 t/m 39, in het oude centrum van Haarlem, op circa tien minuten lopen van het station, diverse bushaltes en parkeergarages.

De themabeurzen trekken jaarlijks vele bezoekers. Het succes van de beurzen is te danken aan:
1 - de kwaliteit van de door de deelnemers tentoongestelde objecten;
2 - de controle op deze kwaliteit door zware externe keuringscommissies bestaande uit minimaal vier experts;
3 - de relatief lage kosten voor de deelnemers die zich vertalen naar een eerlijke prijs van de objecten;
4 - de sfeervolle omgeving van een gerenoveerd historisch gebouw, waarin zich ook een restaurant en een kunstboekenantiquariaat zijn opgenomen

Beide lustra kennen dit jaar het recordaantal van 16 deelnemers wat uniek genoemd mag worden voor themabeurzen binnen de Nederlandse kunst- en antiekwereld.

Leden van de pers zijn van harte uitgenodigd op bovenstaande dagen.