Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/02/06)

OOSTERHOUT NB, 27 februari 2006

Politie houdt man aan na incident in horecagelegenheid

KAATSHEUVEL: De politie kreeg zondag 26 februari kort voor middernacht de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid in de Hoofdstraat. Daarbij zou tevens met een soort pepperspray zijn gespoten. Ter plaatse trof de politie enkele tientallen mensen aan die last hadden van hun luchtwegen en ogen. Er bleek inderdaad met een soort pepperspray te zijn gespoten en meerdere mensen hadden hierdoor klachten opgelopen.
Nadat de horecagelegenheid gelucht was, konden de feestgangers weer naar binnen. Het politieonderzoek leidde naar een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Nadat de verdachte een verklaring had afgelegd is hij maandagmiddag weer in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van vernieling

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout heeft vrijdag 24 februari een 48-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van vernieling van twee ruiten van een woning in de wijk Centrum. De ruiten zijn vernield in de nacht van 22 februari op donderdag 23 februari. De verdachte wordt hierover nog verhoord.
Tevens onderzoekt de politie of de man betrokken is geweest bij diverse vernielingen, onder andere gepleegd aan autos, eveneens in de wijk Centrum.
De verdachte is maandag 27 februari voorgeleid aan de
rechter-commissaris en gehouden.
De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld

LOON OP ZAND: Zondagavond 26 februari omstreeks 23.30 uur hielden politiemensen een 45-jarige man uit Loon op Zand aan. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn echtgenote (leeftijd onbekend LvO) te hebben geslagen. Ook had hij haar buitengesloten. De man heeft de nacht in de politiecel doorgebracht. Nadat hij een verklaring had afgelegd is hij maandag 27 februari weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onbekenden plegen inbraak in kerk

WERKENDAM: Tussen vrijdag 24 februari 17.00 uur en maandag 27 februari 08.00 uur hebben onbekenden ingebroken in een kerk aan de Gedempte Haven. De kerk wordt momenteel verbouwd. De inbrekers zijn over het hekwerk dat rond de kerk staat geklommen en zijn vervolgens de kerk binnengegaan. De buit bestond onder andere uit bouwmateriaal. Ook hebben de inbrekers diverse vernielingen gepleegd. Zo zijn onder andere bouwtekeningen beschadigd.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling

MADE: In de nacht van zondag 26 februari op maandag 27 februari kort na middernacht kwam bij de politie de melding binnen dat een jongen zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid in de Kerkstraat. Ter plaatse hoorden de politiemensen dat de verdachte iemand mishandeld zou hebben en mogelijk ook een autoruit vernield had.
Surveillerende politiemensen troffen in de tussentijd op de vluchtstrook langs de A59 een jongen aan, die aangaf mishandeld te zijn. Terwijl de politiemensen met de jongen, een 17-jarige inwoner van Breda, onderweg waren naar het ziekenhuis, bleek dat het ging om een en dezelfde persoon en dat de jongen niet het slachtoffer, maar mogelijk de dader was. Nadat hij in het ziekenhuis behandeld was aan zijn verwondingen, is de jongen aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij bleek in eerste instantie een valse naam te hebben opgegeven.
Maandag 27 februari deed een 39-jarige man uit Made aangifte tegen de verdachte. Hij zou in de horecagelegenheid klappen hebben gehad van de jongen, nadat hij hem juist probeerde te kalmeren.
De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit nog vast.

Oplettende politiemensen vinden auto, betrokken bij doorrijding na aanrijding

TERHEIJDEN: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zondag 26 februari op maandag 27 februari omstreeks 04.00 uur op de Zeggelaan een geparkeerde auto staan, die zwaar beschadigd was. Het was duidelijk dat er iemand tegen de auto was aangereden en vervolgens was doorgereden. Tijdens het overbrengen van een arrestant naar de arrestantenafdeling in Breda, zagen de politiemensen bij een autobedrijf aan de Konijnenberg in Breda een auto staan met behoorlijk wat schade aan de voorzijde. Stukken auto, aangetroffen op de Zeggelaan, bleken te behoren bij deze auto. Daarop zijn beide autos voor nader onderzoek meegenomen. De eigenaar van de auto die is aangetroffen in Breda is bij de politie bekend. Het betreft een 29-jarige inwoner van Terheijden. Hij zal op een later tijdstip worden verhoord.

Man aangehouden na doorrijden bij aanrijding en rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie kreeg zondag 26 februari omstreeks 19.50 uur de melding dat een automobilist een verkeerspaal met bord had omgereden op de Bredaseweg, ter plaatse troffen de politiemensen diverse auto-onderdelen, waaronder een kentekenplaat aan. Het kenteken leidde de politie naar een 44-jarige inwoner van Teteringen. Bij diens woning trof de politie een zwaar beschadigde auto aan. De man in kwestie bleek bovendien onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden terzake doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek vervolgens dat het ademgehalte van de man maar liefst 1210 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Dit kostte de man zijn rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man gehoord over vechtpartij

OOSTERHOUT: De politie hoorde zondag 26 februari omstreeks 17.30 uur een 49-jarige Oosterhouter. Kort daarvoor had de politie een melding ontvangen van een vechtpartij in de Klappeijstraat. De 49-jarige Oosterhouter was daarbij betrokken. Hij verklaarde dat hij had gezien hoe drie mannen twee vrienden van hem mishandelden en dat hij de ruzie wilde sussen. Daarbij zou hij door een van de drie mannen tegen de grond zijn geslagen. Hij ging vervolgens achter deze man aan richting de Markt. Onderweg pakte hij een schop en wilde de man daarmee slaan. Hij zou zich echter bedacht hebben. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Inbraak in bibliotheek

SLEEUWIJK: Onbekenden hebben in de vroege morgen van maandag 27 februari ingebroken in de bibliotheek in de Nanningh Keyserstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Bij de inbraak werd geld buitgemaakt.

Bedrijfsinbraken

MADE: In de nacht van zondag 26 februari op maandag 27 februari is uit een bedrijf aan de Eerste Industrieweg computerapparatuur gestolen. Er bleek een ruit van het pand vernield te zijn, waarna de dief of dieven door het ontstane gat de computerapparatuur konden pakken.

OOSTERHOUT: Diezelfde nacht is ingebroken in twee bedrijven aan de Hoevestein. Ook hier werd een ruit vernield om vervolgens door het ontstane gat heen computerapparatuur te pakken.

Auteur: Leonie van Ooijen