Ingezonden persbericht


Wintersport beoordelingen op Zoover.nl

Andorra best gewaardeerd als wintersportland

Nijmegen, februari 2006 - Onderzoek naar de beoordelingen van wintersportplaatsen op de onafhankelijke reizigerssite Zoover.nl wijst verrassend uit dat wintersporters Andorra het best waarderen als wintersportland. Het ministaatje eindigt voor Bulgarije, een land dat net als Andorra in opkomst is bij de skiliefhebber. Oostenrijk, sinds jaar en dag het populairste wintersportland maakt de top 3 compleet.

Andorra heeft beste skivoorzieningen
Uit de 1400 beoordelingen van reizigers over wintersportbestemmingen blijkt dat het land gelegen tussen Spanje en Frankrijk het best gewaardeerd wordt. Uit de ruim 30 beoordelingen scoort Andorra gemiddeld een 8,2. Met name de plaatsen als Pas de la Casa en Soldeu scoren hoog bij de wintersporter. Bestemmingen worden beoordeeld op criteria als algemene indruk, après-ski, sfeer in het dorp, skigebieden voor beginners en voor gevorderden. Bulgarije, met Borovets als belangrijkste ski-oord, is erg in opkomst bij de Nederlandse wintersporter. Steeds meer Nederlanders trekken voor een skivakantie naar Oost-Europa. Uit de beoordelingen blijkt dat er tevredenheid is over de voorzieningen. Bulgarije scoort gemiddeld een 7,9. De Oostenrijkse wintersportplaatsen met ook veruit de meeste beoordelingen scoren gemiddeld een 7,8. Daarmee eindigt het populairste skiland onder de Nederlanders op de derde plaats. Hoog gewaardeerde ski-oorden in dit land zijn Abtenau, Filzmoos en Ischgl.

De acht best gewaardeerde wintersportlanden
Het onderzoek van Zoover.nl is uitgevoerd onder de 8 meest beoordeelde wintersportlanden. De lijst ziet er als volgt uit.
1. Andorra (8,2)

2. Bulgarije (7,9)

3. Oostenrijk (7,8)

4. Tsjechië (7,5)

5. Frankrijk (7,5)

6. Italië (7,4)

7. Zwitserland (7,4)

8. Duitsland (7,3)

Betaalbaar scoort goed
Uit de resultaten kan geconcludeerd worden dat de Nederlander erg tevreden is over goedkope wintersportbestemmingen. Een verklaring hiervoor is dat de verwachtingen van de wintersporter bij deze landen wat lager liggen dan bij de traditionele wintersportlanden. Steeds meer mensen kiezen naast hun zomervakantie voor een betaalbare skivakantie. Die vinden ze niet alleen in landen als Andorra en Bulgarije, maar ook in Tsjechië, dat op de vierde plaats staat. Deze wintersportlanden zijn dan ook bezig met een inhaalslag. Uit onderzoek van de ANWB (gepubliceerd in Telegraaf Reiskrant op 10 november 2005) bleek al dat Tsjechië dit jaar populairder is als wintersportland dan Duitsland. Daarnaast winnen ook Slovenië, Turkije en Polen aan interesse. De top-3 meest populaire wintersportgebieden blijft onveranderd: Oostenrijk (48%), Frankrijk (22%) en Zwitserland (7%)

Over Zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantie website waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden. Bovendien stuurt Zoover.nl iedere maand een informatieve digitale nieuwsbrief naar ruim 50.000 e-mailadressen.