Gemeente Almere

Samen op weg naar een wijk,

Op maandag 27 februari presenteert de Almeerse wethouder van Volkshuisvesting Vincent van der Velde de publicatie Op weg naar een wijk. Een evaluatie document over het belang van keuzevrijheid voor bewoners in de totstandkoming van een wijk.

Ymere, Trebbe Bouw en de gemeente Almere beschrijven gezamenlijk in deze publicatie hun samenwerking en de rol van alle betrokkenen bij de ontwikkeling van een nieuwe wijk. Één van de conclusies in de publicatie is dat bij de totstandkoming van een wijk over alle aspecten van wonen en leven in een nieuwe wijk naast het bouwen van woningen- goed moet worden nagedacht. En dan natuurlijk samen met bewoners. Consumentgericht bouwen dus, zodat wat er in een vroeg stadium wordt bedacht, straks ook echt een leefbare wijk oplevert.

De publicatie wordt aangeboden tijdens een mini-symposium over de resultaten van twee projecten in Tussen de Vaarten en de Stripheldenbuurt in Almere. Trebbe Bouw en Ymere hebben recent gezamenlijk 355 koop- en huurwoningen ontwikkeld in de wijk Tussen de Vaarten Zuid. Deze zijn inmiddels gerealiseerd. Daarnaast is door hetzelfde samenwerkingsverband een plan ontwikkeld voor 375 woningen in de Stripheldenbuurt, waarvan het laatste deel nu in verkoop is.