Gemeente Kollumerland

persbericht

PB 09 / 2006

Handeling startersproject Zwagerbosch

Kollum, 23 februari 2006

Op maandag 27 februari 2006, 's middags om drie uur, verrichten wethouder Tj. Hogendorp en de heer H. Veenstra van Bouwbedrijf U. Veenstra B.V. te Harkema aan de Framboas te Zwagerbosch een feestelijke handeling rond het startersproject Zwagerbosch.

Dit bijzonder betaalbare startersproject van 4 woningen is in oktober 2005 door het college toegewezen aan Bouwbedrijf U. Veenstra B.V. te Harkema. Dit bedrijf is erin geslaagd op basis van de door de gemeente gestelde criteria zeer betaalbare en duurzame woningen voor de doelgroep starters te realiseren. De verkoopprijs is inclusief grond uitgekomen op 134.750,- v.o.n.

In het bijzonder is hierbij, naast de betaalbaarheid, gekeken naar de bruikbaarheid, flexibiliteit, aanpasbaarheid en duurzaamheid van de woning. De woningen zijn via loting op 14 februari 2006 door de gemeente aan starters uit Zwagerbosch toegewezen.

Aangezien de bouw op dit moment al in volle gang is, wordt samen met o.a. de toekomstige bewoners en andere genodigden via een handeling aandacht gegeven aan dit project en is er de gelegenheid de vorderingen van dit project ter plaatse te bekijken.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.