Ten Cate NV

Persbericht investor relations

Verkoop Ten Cate Plasticum aan NPM Capital en management

Koninklijke Ten Cate en NPM Capital maken bekend dat de verwachting is gewettigd dat Ten Cate Plasticum (met bedrijven in Nederland, Duitsland en Verenigd Koninkrijk) wordt verkocht aan NPM Capital en het management. De transactie zal ongeveer tegen de boekwaarde plaatsvinden. Plasticum maakt deel uit van de sector Technische Componenten.
De transactie zal naar verwachting in de loop van maart 2006 worden afgerond.

Plasticum produceert kunststofverpakkingen voor consumentenproducten, onder meer voor A-merken op het gebied van persoonlijke verzorging, voedings- en schoonmaak- producten. Het bedrijf heeft circa 200 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 36 miljoen. De afgelopen jaren is vooral groei gerealiseerd op het gebied van vernieuwende en klantspecifieke verpakkingsconcepten. Hierdoor is de kwaliteit van de winst geleidelijk verbeterd en beschikt de onderneming over een goed toekomstperspectief.

Strategie Koninklijke Ten Cate
Ten Cate heeft eerder aangegeven de bedrijven in de sector Technische Componenten te zullen desinvesteren. Plasticum is het tweede bedrijf uit deze sector dat wordt verkocht. Daarnaast is een `buy and build'-strategie ontwikkeld, die is gericht op het versterken van de strategische basis en het acquireren van bedrijven binnen de vijf strategische groeikernen: beschermende weefsels, composieten voor de luchtvaartindustrie, antiballistische materialen, kunstgras en geosynthetics.

NPM Capital
NPM Capital richt zich op het Nederlandse bedrijfsleven, in het bijzonder op bedrijven die succesvol worden geleid door ondernemende managers. Vaak gaat het om bedrijven die marktleider zijn in een bepaalde niche of de potentie hebben dat te worden. Momenteel heeft NPM Capital 80 participaties in portefeuille, waarvan 70 in Nederland.

27 februari 2006

---