Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Derde Twente Cup voor Michiel Averesch

27/02/2006

Saasveld, 26 februari 2006
Michiel Averesch heeft met zijn pony Snuitje voor de derde keer op rij de Twente Cup gewonnen. De menner uit Nijverdal bleek dit jaar onverslaanbaar, hij schreef ook de vijf voorafgaande competitiewedstrijden op zijn naam. Yvonne Schuurman en Herbert Cöper eindigden op de respectievelijke tweede en derde plaats.

In de overige rubrieken legden de top drie deelnemers elkaar ook het vuur na aan de schenen, wat een super spannende finalewedstrijd opleverde. De eer om de wisselbokaal mee naar huis te nemen is erg groot onder de menners.

Bij de enkelspan paarden gingen Laurens Pouwels uit Haaksbergen en Jan Berendijk uit Luttenberg met een gelijk aantal punten de finale in. Beide menners bleven foutloos, maar Berendijk liet door een hapering in hindernis vier Jan de winst liggen. Pouwels hield het hoofd koel en eiste de overwinning op. Roy Ankoné uit Oldenzaal eindigde op de derde plaats.

De rubriek tweespan pony's beleefde een spannende ontknoping. Hans Nijenkamp uit Rijssen legde met zijn Welsh pony's beide omlopen foutloos in een zeer snelle tijd af. Hierdoor werd de druk op Wierdenaar Arjan Kleinjan opgevoerd. Als laatste starter en leider van het tussenklassement moest Kleinjan foutloos blijven en sneller zijn dan Nijenkamp. Sneller ging hij, maar door een afgeworpen bal ging de winst en de Twente Cup naar Hans Nijenkamp. Marijke Hammink werd tweede in de finalewedstrijd en derde in de Twente Cup.

Tom Engbers en Pascal Donders hadden de beste papieren voor de overwinning bij de tweespan paarden, gevolgd door Rens Egberink. De drie gedreven menners maakten echter allen fouten in de eerste omloop zodat de tweede manche allesbeslissend werd. Uiteindelijk bleek Pascal Donders ondanks twee afgeworpen balletjes de snelste te zijn en mocht hij met de eer strijken. Tom Engbers eindigde als tweede, voor Rens Egberink.

Bron: Twente Cup
Uitslagen: www.twentecup.nl


1 sp po 1. Michiel Averesch 4 pnt.

2. Yvonne Schuurman 9 pnt.

3. Herbert Cöper 11 pnt.


1 sp pa 1. Laurens Pouwels 6 pnt.

2. Jan Berendijk 7 pnt.

3. Roy Ankoné 12 pnt.

2 sp po 1. Hans Nijenkamp 7 pnt.
2. Arjan Kleinjan 8 pnt.
3. Marijke Hammink 9 pnt.

2 sp pa 1. Pascal Donders 6 pnt.
2. Tom Engbers 6 pnt.
3. Rens Egberink 10 pnt.

www.twentecup.nl