Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

24-02-2006
Privatisering zwembad de Albatros

Het college van B&W heeft in zijn vergadering van 21 februari jl. een voorgenomen besluit tot privatisering van zwembad de Albatros genomen. Het college is voornemens het beheer en de exploitatie van Zwembad de Albatros per 1 april 2006 over te dragen aan De Wedert Exploitaties, voor een periode van 15 jaar. Alvorens het college tot definitieve besluitvorming overgaat, wordt het voorgenomen besluit eerst nog voorgelegd aan de Ondernemingsraad en het Georganiseerd Overleg.

Het personeel van de Albatros is over het voorgenomen besluit geïnformeerd. Het huidige personeel wordt overgenomen door de exploitant. In overleg met het Georganiseerd overleg en de Ondernemingsraad stelt de gemeente een sociaal plan op voor het over te dragen personeel. De gemeente organiseert op korte termijn ook een informatiebijeenkomst voor alle verenigingen en instellingen die gebruik maken van het zwembad. Het college neemt in de overeenkomst met de exploitant voorwaarden op om onder meer de belangen van de verenigingen en instellingen, die op dit moment gebruik maken van het zwembad, veilig te stellen.

Het college is van mening dat privatisering leidt tot een win-win situatie. Een meer bedrijfsmatige aanpak kan het zwembad de juiste impuls geven die het nodig heeft om weer een eigentijdse voorziening te worden. Voor een gemeente is dit veel moeilijker te realiseren, aangezien de exploitatie van een zwembad geen gemeentelijke kerntaak is. Beheer van het zwembad in particuliere handen zal een opwaardering van het totale zwembad mogelijk maken. Hierdoor kan het aanbod van activiteiten worden verbreed en kan de service aan het publiek en aan de diverse verenigingen worden verbeterd, bijvoorbeeld door verruiming van de openingsuren. Het college ziet in privatisering een prima gelegenheid om de instandhouding van het zwembad voor de gemeente Eersel in ieder geval voor de komende vijftien jaar te garanderen en de dienstverlening te verbeteren.