Gemeente Drechterland


27-2-2006

Begraafplaats Molenwei

De gemeente Drechterland is van plan om op deze begraafplaats meer groen, o.a. in de vorm van haagjes, aan te brengen. Dit kan echter alleen met de medewerking van de nabestaanden en rechthebbenden op de graven die daar liggen.
Rommelig
Geconstateerd is dat achter en zelfs naast gedenktekens ruimte in beslag wordt genomen doordat er veel ongebruikte potten en glazen en dergelijke staan. Het is niet de bedoeling dat ruimte naast en achter de gedenktekens in gebruik genomen wordt voor opslag van potten en andere zaken.
Dit maakt de begraafplaats rommelig en dat is jammer.

Regels voor gedenktekens
De vergunning voor de gedenktekens kent een aantal regels. Zo staat hier bijvoorbeeld in dat geen extra ruimte naast die van het gedenkteken gebruikt mag worden. U begrijpt best dat we niet met de meetlat langsgaan maar wanneer de algemene indruk wat rommelig wordt, is wat ons betreft de hoogste tijd u er op te wijzen.

Tot 1 mei de tijd
Wij willen dat de begraafplaats netjes verzorgd wordt en verzoeken de nabestaanden en rechthebbenden de ongebruikte materialen achter en naast de gedenktekens op te ruimen. Wij verzoeken u vóór 1 mei aanstaande de ongebruikte materialen te verwijderen, mee naar huis te nemen of in een afvalcontainer op de begraafplaats te deponeren. Na 1 mei gaan we aan de slag en zal struikgewas dat buiten de gedenktekens geplaatst is verwijderd worden.

Wij verwachten dat u samen met ons deze prachtige rustplaats een sfeervolle uitstraling gaat geven.

---