Asset Control luidt 2006 in met een hedgefund als een .......

Asset control

Asset Control luidt 2006 in met een hedgefund als een nieuwe klant

NEW YORK, February 27 /PRNewswire/ --


- De klant krijgt JMS API voor asynchroon messaging

NEW YORK, February 27 /PRNewswire/ --

Asset Control, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor gecentraliseerd gegevensbeheer (Centralized Data Management, CDM) in de internationale financiële sector, heeft het jaar 2006 ingeluid met een grote nieuwe klant voor AC Plus, het paradepaardje in haar productenassortiment voor referentiegegevensbeheer over het hele bedrijf. Dit hedgefund is in New York City gevestigd en heeft ruim US$ 12 miljard vermogen in beheer.

Het hedgefund zal de eerste gebruiker worden van een JMS-interface (Java Message Service). Via deze nieuwe interface zal de communicatie worden uitgebreid van AC Plus naar andere systemen. Het doel van het hedgefund bij het gebruik van deze nieuwe interface bestaat erin de AC Plus- infrastructuur nauwer aan te sluiten bij de bestaande reeks van front-, middle- en backoffice-applicaties van het bedrijf.

De afronding van deze java messaging-interface is een volgende belangrijke stap in de inspanningen van Asset Control om haar klanten operationele coherentie te bieden tegen de laagste kostprijs van de systemen die zij in eigendom hebben. De JMS-interface vormt het kader voor integratie met messaging, internetdiensten en Enterprise Java Beans- applicaties en zorgt voor de integratie van AC Plus met vele verschillende JMS-compliante producten, zoals MQSeries, via asynchroon XML-gebaseerde messaging. Het integratiekader is gecentraliseerd in een J2EE 1.4- compatibele applicatieserver en ondersteunt zoekopdrachten en updates in de Asset Control-server. Deze JMS-interface wordt toegevoegd aan andere connectiviteitsproducten van Asset Control, waaronder bi-directionele real- time replicatie, kennisgeving en een uitgebreide reeks publicatie- en gebruiks-API's.

"De JMS-technologie is een antwoord op de vraag van financiële instellingen om de implementatiecycli te verkorten en de kosten te beheersen", aldus David Hirschfeld, senior vice-president Operations bij Asset Control. "Dit integratiekader zorgt voor een drastische uitbreiding van de normengebaseerde integratieopties van AC Plus en zorgt voor een veel snellere en nauwere integratie met de downstream-systemen van onze klanten."

"De strategie voor productontwikkeling bij Asset Control is zeer sterk gebaseerd op de noden van onze bestaande en toekomstige klanten", vertelt Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. "De eisen van de hedgefunds die wij als klant hebben, zijn complex en daarom zijn wij bijzonder gelukkig dat onze productvisie door de sector van hedgefunds wordt gewaardeerd en heeft gezorgd voor nog een nieuwe klant in deze sector."

Info over Asset Control

Asset Control is hét toonaangevende bedrijf ter wereld voor de levering van gecentraliseerd gegevensbeheer (Centralized Data Management, CDM) aan de financiële sector. Met een volledig aanbod van interne en uitbestede opties levert Asset Control Total Data Management(R) (TDM), een gemengde benadering van gegevensbeheer. Gebruikers hebben de keuze uit hulpprogramma's voor ontwikkeling, alles-in-softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun beleggingsgegevens te optimaliseren en zodoende de efficiëntie te verhogen, de kosten te beheersen, het bedrijfsrisico te reduceren en waarde aan hun gegevens toe te voegen.

Het productenaanbod van Asset Control is gebaseerd op de krachtige en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevens over marktrisico, kredietrisico van de tegenpartij, referentiegegevens (security master), onderzoek en acties in de bedrijven en internationale gegevensnetwerking en administratie. Door behandeling van extern en intern verkregen gegevens worden oplossingen geboden om deze gegevens te verzamelen, te valideren, te normaliseren en samen te voegen in zuivere en samengestelde "golden copy"-sets voor gebruik door de bedrijven.

Klanten van Asset Control zijn o.a. Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Barclays Global Investors, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Grupo Santander, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, LCH.Clearnet, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered en Union Investment en een zeer grote multinationale energiegroep. Asset Control werd opgericht in 1991 en is een niet-beursgenoteerd bedrijf met activiteiten in Londen, New York en Nederland. Meer informatie kunt u lezen op www.asset-control.com.