Ingezonden persbericht


Tweederde van Europese bedrijven beknibbelt
op beveiliging van bedrijfskritische informatie

Amsterdam, 27 februari 2006 Meer dan 60 procent van de Europese bedrijven laat bij de keuze voor een datacenteroplossing het kostenaspect zwaarder wegen dan beveiliging of geschiktheid van de ruimte, zo blijkt uit recent onderzoek in opdracht van Global Switch, vooraanstaand exploitant van speciaal gebouwde, hoogwaardige datacenters.

Het onderzoek laat duidelijk zien dat veel Europese ondernemingen het kostencriterium laten voorgaan op alle andere factoren als het gaat om de huisvesting van hun ICT infrastructuur. De studie toont landelijke verschillen over Europa, waarbij bedrijven die gevestigd zijn in Spanje, Nederland en Duitsland het kostenaspect als belangrijkste beslissingsfactor hanteren, terwijl ondernemingen in Groot-Brittannië en Frankrijk meer belang hechten aan locatie en beschikbare ruimte bij keuze van een datacenteroplossing.

Global Switch waarschuwt dat bedrijven vaak de misvatting zijn toegedaan dat het goedkoper is om het datacenter in het eigen gebouw onder te brengen. In de praktijk blijken externe gespecialiseerde datacentervoorzieningen vaak niet alleen economischer uit te pakken, maar bieden ze ook een veel robuustere ICT omgeving.

Het is opvallend dat de opvattingen niet alleen per land uiteenlopen, maar ook per sector, vertelt Paul van der Hilst, algemeen directeur Nederland van Global Switch. We kunnen vaststellen dat de bankwereld zich het meest bewust is van het belang en de efficiency van het uitbesteden van de ICT infrastructuur, terwijl veel andere sectoren nog te veel de nadruk leggen op het kostenaspect bij het kiezen van een datacenteroplossing.

Bedrijven worden steeds afhankelijker van geavanceerde data- en communicatiesystemen, en gezien het feit dat de helft van alle Europese ondernemingen maandelijks met meer dan 20 minuten ongeplande downtime (systeemuitval) te kampen heeft*, is het zaak dat bedrijven de betrouwbaarheid van hun datacenteromgeving boven aan de agenda zetten als ze moeten besluiten over het onderbrengen van hun bedrijfskritische ICT apparatuur. Alleen dan zijn ze ervan verzekerd dat de gekozen oplossing de beste bescherming biedt van hun ICT activiteiten en elektronische bedrijfsgegevens.

Het is verontrustend dat bedrijven buiten de banksector zich er niet of nauwelijks van bewust zijn dat eenzijdige kostengerichtheid risico s met zich meebrengt die op de langere termijn juist een enorme kostenpost kunnen opleveren, aldus Paul van der Hilst. De uitkomsten van het onderzoek maken duidelijk dat veel organisaties in Europa geen rekening houden met de gevolgen van uitvallende ICT systemen. De eenvoudigste en betrouwbaarste oplossing voor vrijwel elk bedrijf is de hele ICT infrastructuur onder te brengen in speciaal ontworpen, efficiënt opgezette externe datacenters.

*Bron: Synstar

Over Global Switch
Global Switch bezit en exploiteert een portfolio van acht onafhankelijke en speciaal ingerichte datacenters in strategische steden in Europa, Azië en Australië. Deze faciliteiten bieden veilige, bedrijfszekere en schaalbare omgevingen waarin organisaties hun ICT-infrastructuur kunnen onderbrengen. De datacenters voldoen aan strenge specificaties en zijn uitgerust met redundante stroomvoorzieningen met noodstroomgenerators, geavanceerde temperatuur- en luchtvochtigheidsregeling, stringente beveiligings­voorzieningen en bieden toegang tot verschillende telecommunicatieaanbieders en IT serviceproviders. Meer informatie vindt u op www.globalswitch.nl.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht