Nederlandse Spoorwegen 21 februari 2006

NS brengt sporters in speciale Olympische trein thuis

Hogesnelheidstrein omgebouwd tot unieke Olympische trein

Publiekshuldiging sporters op stationsplein Zwolle

NS, Partner in Sport van NOC*NSF, zal de Nederlandse Olympische sporters op maandag 27 februari in een speciale Olympische trein terug naar huis brengen. De hogesnelheidstrein, die speciaal voor deze gelegenheid is omgebouwd in Olympische stijl, brengt de sporters en hun gevolg comfortabel naar Nederland. De trein is van alle gemakken voorzien en bevat ondermeer een massageruimte, een barrijtuig en zelfs een bioscoop.

De trein komt maandag 27 februari rond 19:15 uur aan in Zwolle, de thuisbasis van veel Olympische sporters. Op dat moment is op het stationsplein al ruim een uur lang een groots feestprogramma gaande met artiesten als Xander de Buisonjé en Lange Frans & Baas B. Na aankomst van de sporters zal de publiekshuldiging plaatsvinden.

De beste manier om op het stationsplein te komen is lopend of per trein. De omgeving van het stationsplein zal niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. Vanwege de aankomst van de sporters in Zwolle zullen er enkele wijzigingen zijn in het treinverkeer rond Zwolle. Kijk voor de meest actuele wijzigingen op www.ns.nl.

Partner in Sport
Sport raakt bijna elke Nederlander. Sport leeft in de samenleving. En dat is ook voor NS het geval. Met meer dan één miljoen reizigers per dag staat NS midden in de maatschappij. NS steekt sporters een hart onder de riem en stimuleert hen om hun ambities waar te maken. NS is tot en met 2008 Partner in Sport van NOC*NSF.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting 030-2357070 Beeldmateriaal rechtenvrij te plaatsen o.v.v. Beeld: NS/Sinot Design

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


---- --
persbericht

Arnhem, 21 februari 2006

Olympisch team arriveert op maandagavond 27 februari per

trein in Zwolle Publiekshuldiging met Najib Amhali, Xander de Buisonjé en Lange Frans & Baas B.

Volgens planning zal op maandagavond 27 februari het Nederlands Olympisch Team terugkeren naar Nederland. Een speciale Olympische trein van de NS met

daarin de voltallige Olympische delegatie, waaronder uiteraard de medaillewinnaars, Team de Mission, coaches, begeleiders en sportjournalisten, zal om ongeveer 19.15 uur arriveren op NS-station Zwolle. De publiekshuldiging zal aansluitend plaatsvinden op het Stationsplein, aan de centrumzijde.

Alle Olympische helden worden door het publiek gehuldigd op het Stationsplein voor het station. Voorafgaand en tijdens deze huldiging zijn er optredens van

Xander de Buisonjé, Lange Frans & Baas B en lokale artiesten. Het feest, dat al om 18.00 uur begint, zal twee uur duren en wordt gepresenteerd door cabaretier Najib Amhali. Praktische informatie over de aankomst van het Olympisch Team in Zwolle is te vinden op www.olympischeaankomstzwolle.nl


---

/////UITNODIGING VOOR DE PERS ­

Nederlandse Spoorwegen