Provincie Utrecht

Model European Parliament

22-2-2006 -

Veiligheid binnen Europa, vergrijzend Europa, moet Europa zich wapenen tegen de wereldwijd oprukkende economieën? Een kleine greep uit de onderwerpen die tijdens het Model European Parliament aan bod komen van 27 februari tot en met 1 maart 2006 in het provinciehuis.

Acht VWO-scholen (± 80 leerlingen) doen mee aan de provinciale rondes van het Model European Parliament (ook bekend als het Europees Scholierenparlement). De leerlingen spelen het Europees parlement na.

Elk school representeert een land in de Europese Unie. Die landen hebben weer afgevaardigden (leerlingen) in de verschillende commissies. Onder andere de commissies Constitutionele Zaken (moet de invloed van Europa op de lidstaten groter worden) en Buitenlandse Zaken (illegale immigratie: Fort Europa, ideaal of taboe?). De commissies moeten in een paar dagen tijd voorstellen en amendementen uitwerken over de onderwerpen die zij aangereikt hebben gekregen.

Leerlingen die het beste presteren tijdens de debatten gaan door naar de landelijke ronde en uiteindelijk naar de Europese rondes.

Wilt u een kijkje nemen hoe dat toegaat? Dan kan dat. Op woensdag 1 maart van 9.15 uur tot 16.35 uur. Dan presenteren de commissies de voorstellen die zij hebben ten aanzien van de verschillende onderwerpen in de Statenzaal van de provincie Utrecht. Het adres van het provinciehuis is: Pythagoraslaan 101 in Utrecht.

De deelnemende scholen zijn:

* Dr. F.H. de Bruynelyceum, Utrecht

* Werkplaats Kindergemeenschap, Bilthoven
* Revius, Doorn

* Anna van Rijn College, Nieuwegein

* Guido de Bres, Amersfoort

* Stedelijk Gymnasium, Utrecht

* Nifterlake, Maarssen

* Stichtse Vrije School, Zeist

Meer informatie: Sandra Sue, telefoon 030 - 2582224

Laatst gewijzigd op 22-02-2006. Paginabeheer: Sandra Sue