Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wethouder Norder geeft Beeklaan nieuw gezicht
Nieuwe Beeklaan brengt Haagse grandeur terug

Den Haag, maandag 27 februari 2006 - Wethouder Marnix Norder heeft vandaag het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het project Nieuwe Beeklaan in Den Haag. Dit startsein is symbolisch gegeven door de onthulling van een 50 meter lange fotogalerij - met omwonenden van de Nieuwe Beeklaan - en een enorm bouwbord. De officiële handelingen vonden plaats op de hoek van de Beeklaan en de Loosduinseweg om 10.45 uur. Na afloop was in de het gebouw van tennisvereniging Breekpunt de maquette van het plan te zien.

Nieuwe Beeklaan
Aan het begin van de Beeklaan ­ tussen de Loosduinseweg en Vinkensteynstraat ­ wordt het project Nieuwe Beeklaan gerealiseerd. Deze nieuwbouw geeft de Beeklaan een heel nieuw gezicht. De 90 appartementen, 14 stads eengezinswoningen en 1.200 m2 commerciële ruimte verdeeld over de vijf blokken van Nieuwe Beeklaan gaan in de tweede helft van 2006 in de verkoop of verhuur. Op de hoek met de Loosduinseweg verrijst een toren met daaraan vast een statig gebouw dat zes verdiepingen telt. De overige vier blokken hebben ieder vier verdiepingen. De architectuur van SCALA Architecten doet denken aan de Haagse grandeur van weleer. De gevels zijn uitgewerkt in voor de buurt kenmerkende architecttonische elementen: een combinatie van rood metselwerk met witten banden en versieringen rond de kozijnen. De begane grond biedt mogelijkheden aan winkels en bedrijven en is uitgewerkt in grijs en wit stucwerk.

Fotogalerij
Op het bouwterrein grenzend aan de Beeklaan en Loosduinseweg heeft fotografe Henriëtte Guest de fototentoonstelling `Buurt in beeld' samengesteld met de positieve aspecten die de wijk te bieden heeft. De foto's geven letterlijk een levensgroot gezicht aan de omwonenden van de Nieuwe Beeklaan én hun sociale netwerken. In de foto's (1x1m of 1x1,5m) zijn de verschillende invloeden van cultuur, religie of land van herkomst terug te vinden maar ook een sfeerreportage van de wijk: wat de wijk aantrekkelijk voor de (toekomstige) bewoners maakt. De fotogalerij van meer dan 50 meter breed is mede tot stand gekomen door steun van Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Dienst Onderwijs en Welzijn van de Gemeente Den Haag.

Meer informatie:
Bouwfonds MAB Ontwikkeling mevrouw Astrid Stift 015 268 08 08 Gemeente Den Haag mevrouw Freriksen 070 353 26 22 SCALA Architecten mevrouw Mieke Bosse 070 363 84 76 Fotografie: mevrouw Henriëtte Guest 070 363 72 43 zootz de heer Reginald Verschoor 070 346 94 62


---- --