Ingezonden persbericht

Autonoom Linux als basis voor Lotus Domino

ZOETERMEER, 20060224 -- Nitix is beschikbaar als platform voor Lotus Domino, Net Integration Technologies, de Canadese ontwikkelaar van Nitix, heeft op de Lotusphere 2006 in Florida de combinatie Nitix/Lotus gepresenteerd. Nitix voorziet Lotus van een stabiel en zorgenvrij platform met lage beheerskosten. Met deze introductie komt Lotus ook binnen het bereik van kleinere organisaties.


Nitix is het eerste server besturingssysteem dat volgens IBM voldoet aan de criteria van "Autonomous Computing". De autonome eigenschappen van Nitix bestaan onder andere uit zelf management, zelf configuratie, zelf herstel en zelf optimalisatie. Nitix is gebaseerd op Linux en door Net Integration Technologies voorzien van een schil die voortdurend de eigen processen bewaakt en optimaliseert. Door een uitgebalanceerde combinatie van applicaties en componenten is het systeem slechts 40MB groot en is vrijwel ongevoelig voor storingen.

"De combinatie van Lotus Domino en Nitix geeft kleine en middelgrote organisaties de beschikking over communicatiemiddelen die wereldwijd tot nu toe waren voorbehouden aan de grootste ondernemingen" aldus Ken Bisconti, vice president, IBM Workplace, Collaboration and Portal software. "Lotus Domino is toonaangevend waar het gaat om messaging en werkgroep software, en met een ongeëvenaarde beveiliging en gebruiksvriendelijkheid creëert Lotus Domino een voorsprong voor iedere organisatie die er gebruik van maakt."

Netways heeft als distributeur de nodige ervaring met Nitix en Net Integration Technologies. " We hebben het besturingssysteem de afgelopen jaren zien ontwikkelen tot een buitengewoon stabiel platform, ontwikkeld vanuit een bijzondere visie." Zegt Bert Stolker, directeur van Netways, " Met de stap naar applicatie platform boren we geheel nieuwe markten aan en het biedt uitstekende groeikansen voor ons en onze partners."

Overigens is Lotus niet de eerste applicatie die op Nitix draait, onder andere ACCPAC, Filemaker Pro en open source applicaties zoals Asterisk en Hylafax gingen Lotus al voor.




Ingezonden persbericht