Ingezonden persbericht


Persbericht

Deventer, 27 februari 2006

Eerste vloeibare multi-vitamine van Nederland speciaal voor kinderen.

Pharmalogic introduceert deze week de eerste vloeibare multi-vitamine in Nederland speciaal voor kinderen van 0-12 jaar. Het gaat hier om een complete multi-vitamine met vitamine D voor sterke botten en tanden. Deze vitamine is vloeibaar, heeft de smaak van sinaasappel en kan gemakkelijk aan bijvoorbeeld yoghurt of melk worden toegevoegd.

Vitamine voor kinderen

Kinderen in de groei hebben dagelijks vitaminen en mineralen nodig om goed te blijven functioneren. Ze rennen, spelen en leren dagelijks nieuwe dingen. Dit alles kost een hoop energie. Kinderen die gevarieerd eten krijgen de meeste vitaminen vanzelf binnen. In de praktijk blijkt dit niet altijd zo eenvoudig te zijn. Kinderen kunnen kieskeurig zijn met wat ze eten, of hebben gebrek aan eetlust. Daarnaast hebben veel ouders het druk en lukt het niet altijd om gezond te eten. De dagelijkse vitaminen en mineralen krijgen kinderen daardoor niet altijd binnen.

Onderzoek


· Recente berekeningen van de stichting Orthomoleculaire Educatie (S.O.E.) wezen uit dat zelfs "evenwichtige voeding" onvoldoende vitamine, mineralen en spoorelementen bevat. Ook uit een studie in 1994 van onderzoeksinstituut TNO blijkt dat de Nederlandse voeding tekorten vertoont.


· Kindergastro-enterologie, Hepatologie en Nutritie UZ Gasthuisberg, Leuven; de peuterjaren worden gekenmerkt door grote veranderingen in lichaamssamenstelling. Voeding speelt in dit groeiproces een cruciale rol. Hoewel peuters vanaf de leeftijd van ongeveer 1 jaar kunnen mee-eten uit de gezinspot, mogen specifieke voedingsbehoeften die van belang zijn voor hun verdere groei en ontwikkeling niet uit het oog worden verloren, zij hebben extra vitamine en mineralen nodig.


· In de Verenigde Staten heeft een onderzoek aangetoond dat een dagelijkse consumptie van een multivitamine door kinderen, een positieve uitwerking heeft op het IQ. Ook blijkt dat bij deze kinderen veel minder gedragsproblemen optreden (Healthy Foundation,29 oktober 2002).


· Ondervoeding bij kinderen (vitamine en mineralen tekorten) in de eerste levensjaren lijdt tot gedragsproblemen en agressief gedrag gedurende de kinderjaren en zelfs op latere leeftijd. Dit kwam naar voren uit een studie uitgevoerd door Amerikaanse wetenschappers onder 1000 kinderen over een periode van 14 jaar. De studie is gepubliceerd in: the American Journal of Psychiatry (161:2005-2013)

Kindervitamine bevat de volgende vitamine en mineralen: Vitamine B groep: zorgt voor de productie van energie en stimuleert de stofwisseling. Vitamine C: verhoogt de weerstand en speelt een belangrijke rol bij herstel na ziekte. Vitamine D: speelt een belangrijke rol bij de opbouw en het behoud van botten en tanden. Vitamine E: draagt bij tot een goede weerstand, bevordert het afweermechanisme en beschermt de gezonde lichaamscellen.
Mangaan: draagt bij aan een goed functionerend zenuwstel en is nodig voor de hersenfunctie. Selenium: bevordert het afweersysteem van de gezonde lichaamscellen. Zink: speelt een rol bij honderden biologische processen in het lichaam. Zo beschermt het het lichaam tegen vrije radicalen is het van belang voor het immuunsysteem en bevordert het de groei.

*Vloeibare KinderVitamine is verkrijgbaar bij uw apotheek.


---

Informatie voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pharmalogic

Ingrid Nederpelt

Beyerinckstraat 6

7424 BC Deventer

Tel: 0570 513840

Fax: 0570 513705

Email: nederpelt@pharmalogic.nl