Lijst Pim Fortuyn


Eerdmans haalt terreurfolder uit de lucht

Den Haag, 27/02/2006 - Nu de overheid is begonnen met de landelijke antiterreurcampagne, zal Kamerlid Joost Eerdmans zijn eigen terreurfolder van het internet verwijderen. Eerdmans lanceerde zijn eigen terreurfolder in augustus vorig jaar omdat minister Remkes en minister Donner geen gehoor gaven aan zijn verzoek om de burger beter te informeren over het dreigende terrorisme.

Eerdmans is tevreden over de overheidscampagne en ziet zijn doel hiermee bereikt. Als Kamerlid en goedwillende amateur heeft hij geprobeerd de overheid in de goede richting te sturen door herhaaldelijk aan te dringen op een goede informatievoorziening naar de burgers in het land. Volgens Eerdmans is het goed dat de overheid de kar nu verder trekt.
De komende weken zijn er spotjes op de radio te horen en de televisie te zien. Daarnaast is er een speciale website gemaakt (www.nederlandtegenterrorisme.nl) en zal iedereen een huis-aan-huisfolder ontvangen.

Op zijn eigen website www.terreurfolder.nl plaatste Eerdmans vorig jaar als schot voor de boeg een folder met tips en adviezen over hoe Nederlandse burgers kunnen handelen bij een terreuraanslag en hoe zij zelf kunnen bijdragen om een aanslag te voorkomen. De folder was een vertaling van de Engelse terreurfolder, aangevuld met informatie van de Spaanse overheid en de Nederlandse EHBO-site.