Ingezonden persbericht

Mediainformatie

beeldend kunstenaar

Adri A.C. de Fluiter

18 februari 2006

Kids on roof
De Vlam van de kunst beweegt ook de KIDSwereld

De organisatie Kids on Roof en Dagblad van het Noorden veilen een 'Huis voor Unicef'. Twintig kunstenaars zijn aangezocht om het standaard speelhuis van karton op hun eigen wijze te bewerken en op die manier twintig kunst-speelhuizen te scheppen.

Een van de kunstenaars is Adri A.C. de Fluiter. Zijn kunsthuisje is gebaseerd op de 'vlammen' die de laatste jaren zijn werk domineren. Overal dansen zij rond en over het huis en er bengelt zelfs een los exemplaar in de ronde raamopening. Ook zijn ervaringen in december van 2005 in Taiwan hebben een plaats gekregen. De traditionele Taiwanese bloemenpatronen op het bedrukte textiel zijn gebruikt voor de openslaande ramen. 'Groeten uit Taiwan'staat eronder.

Schilderende en plakkend kwam ook onderstaande tekst tot stand:
Speelhuis, speelruimte voor lichaam en geest. Afzonderen in het binnenste. Naar buiten kijken vanuit een veilige plek. Als eigenaar trots rond je huis lopen en kijken hoe kleurrijk en grenzeloos mooi je het zelf kunt maken.

De kunstenaar, altijd al kind gebleven, keert nu echt even terug naar zijn jeugd. Een beetje blauw hier, wat rood daar. Vormherhalingen overal en twee nieuwe schilderijtjes als ramen. Och en ook die traditionele Taiwanese stof komt nu goed van pas. Ter afronding dan nog een geluksvlammetje in de open luchttoevoer. Het huis is af. Tenminste op de handtekening na en de slogan 'De vlam van de kunst beweegt ook de KIDSwereld'. Een waarheid als een koe of lekker bekkende onzin?

Voor kinderen is het spelen hoofdzaak. Al spelend maken ze zich de moeilijke kunst van het leven eigen.

Alle huisjes worden vanaf maandag 27 februari tot en met vrijdag 24 maart tentoongesteld in het gebouw van hazewinkel Pers, Lübeckweg 2 te Groningen.
Veiling
Vanaf de 27ste kan er blind geboden worden op een of meerdere kunsthuisjes. Dit houdt in dat de geboden bedragen tot het laatste moment geheim blijven. Het openingsbod voor elk huis is E 80. Bieden kan tot maandag 3 april. De kunsthuisjes zijn ook te zien op de beurs 'Wonen&Co' van 30 maart tot 2 april in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren.
Bieden
In de bijlage 'Wonen&Co' komen speciale biedbonnen te staan. Ook liggen er biedbonnen bij de tentoonstelling in Groningen. Digitaal kan er geboden worden via huis@hazewinkel.nl

---- --