PvdA Utrecht

PvdA organiseert speeddaten voor stageplekken

Op maandag 27 februari organiseert Frauke van Iperen, nummer 3 op PvdA Utrecht kandidatenlijst, een ochtend speeddaten voor VMBO leerlingen die een stageplek zoeken. Tijdens het speeddaten spreken leerlingen met vertegenwoordigers van werkgevers over stageplekken. Deze werkgevers hebben stageplekken in de aanbieding. Bij een match worden meteen vervolgafspraken gemaakt.

Om 10.15 uur maakt Frauke met een vertegenwoordiger van het MKB de balans op van het aantal matches en overhandigt zij een bewijs van de matches aan het Vader Rijn College.

Frauke heeft zich zelf 70 dagen voor de verkiezingen van 7 maart als doel gesteld 70 VMBO stageplekken te werven. Er is een gebrek aan VMBO stageplekken en Frauke wil dit aanpakken. Ze doet dit samen met MKB Nederland en VMBO scholen in Utrecht. Volgende week presenteert Frauke de resultaten van haar project '70 stageplekken in 70 dagen'. Op haar website www.fraukevaniperen.nl kunt u de voortgang van haar project volgen.

Elke leerling een stageplek is een speerpunt voor de PvdA Utrecht. De PvdA wil dat elke leerlingen van school gaat met een diploma en stage-ervaring op zak. Alleen dan hebben jongeren perspectief op de arbeidsmarkt.

Wanneer: Maandag 27 februari, 09.00 uur

Waar: Vader Rijn College, Vader Rijndreef 9, Utrecht.

Voor inlichtingen:


* Frauke van Iperen (06-24637164)


* Fractiekamer PvdA Utrecht (030-2861121)