Politie Haaglanden

Persberichten 28 februari

Haaglanden, 28-02-2006

Overval speelhal: politie zoekt getuigen
Den Haag - Politie Haaglanden is opzoek naar getuigen van een overval op een speelhal in de Palacestraat op maandag 27 februari omstreeks 20.45 uur. Een jonge man, gekleed in een grijze joggingsweater met capuchon, bedreigde het personeel en schoot met een vuurwapen in de grond. Nadat de man geld had gekregen is de verdachte vermoedelijk weggerend in de richting van het Gevers Deynootplein. De politie is nog op zoek naar de verdachte. Getuigen worden verzocht, contact op te nemen met de recherche in Scheveningen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of zich te melden bij het politiebureau.

21 aanhouding ongeregeldheden oudjaar
Maasland De politie van Bureau Westland heeft 21 minderjarige verdachten uit Maasland en Maassluis aangehouden die tijdens de afgelopen jaarwisseling in Maasland veel vernielingen pleegden. Zij worden verdacht van het vernielen van bushokjes, lantaarnpalen, ruiten en brievenbussen tot het afsteken van vuurwerkbommen. Er vielen bij de vuurwerkbommen geen slachtoffers. De meest in het oog springende zaak was de ontplofte vuurwerkbom voor een café waarbij de gevel ontzet werd en resten van de bom in het plafond van de wandelpromenade waren geslagen.
De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Via het verspreiden van huis aan huis brieven en oproepen aan de Maaslandse bevolking om informatie over zaken te melden. Dit leverde ruim twintig meldingen op. De verdachten worden binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Winkeldief belandt in cel
Zoetermeer - Een 32-jarige Zoetermeerder werd maandag 27 februari in een winkel aan de Promenade betrapt op het stelen van diverse soorten vleeswaren. De agenten vonden in zijn tas andere spullen, waaronder 16 DVD's. De verdachte bekende deze spullen in andere winkels te hebben meegenomen zonder deze af te rekenen.
Uit onderzoek bleek dat de Zoetermeerder nog een boete moest betalen van 822 euro. De man kon dit niet betalen en koos ervoor om negen dagen in de cel door te brengen.

Verdachten straatroof aangehouden
Zoetermeer - Maandag 27 februari rond 20.30 uur zijn drie Zoetermeerse jongerenen 13, 14 en 16 jaar bij de Forelsloot aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een straatroof. Het drietal had van twee plaatsgenoten (13 en 14 jaar) hun telefoon en wat geld afgenomen. Politieagenten konden het trio in de directe omgeving aanhouden.

Fietser maakt brokken
Zoetermeer - Een 18-jarige fietser uit Leidschendam raakte maandag 27 februari rond 19.30 uur gewond door een aanrijding op de Boerhaavelaan. De Leidschendammer fietste zonder verlichting in de richting van de Van Stolberglaan. Toen hij plotseling linksaf sloeg, kon een 49-jarige bestuurster uit Zoetermeer hem niet meer ontwijken. Door de val had de fietser last van zijn schouder. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

220 euro boete voor belediging
Den Haag - Op 27 februari rond 16.30 uur spraken surveillerende politieagenten een 36-jarige Hagenaar aan omdat hij over het trottoir fietste bij de Javastraat. De Hagenaar was het hier niet mee en schold de agenten uit. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Na overleg met een officier van justitie verliet de Hagenaar het politiebureau met een boete van 220 euro voor het beledigen van een politieagent.

Twee Delftenaren aangehouden
Den Haag - Op 28 februari rond 03.00 uur hebben beveiligingsbeambten van het Ministerie van Defensie aan de Kalvermarkt twee Delftenaren betrapt die graffiti aan het spuiten waren. Het tweetal (17 en 18 jaar oud) is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de directie omgeving zijn diverse panden beklad met dezelfde tag. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepdrogerij
Rijswijk De politie heeft maandag 27 februari om 14.00 uur in een woning aan de Pioendreef een hennepdrogerij aangetroffen. In verband met de vondst is een 25-jarige man uit Rijswijk aangehouden. De hennep en de apparatuur voor het drogen is in beslag genomen.

Man met gestolen fiets aangehouden
Rijswijk De politie heeft maandag 27 februari om 14.30 uur op de Generaal Spoorlaan een 35-jarige Hagenaar aangehouden, die op een gestolen fiets reed. De fiets bleek al in maart vorig jaar te zijn gestolen.

Man gewond na aanrijding
Den Haag Op maandag 27 februari omstreeks 08.00 uur heeft er op de Van der Kunstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtauto. De bestuurder van de personenauto, een 58-jarige Hagenaar, raakte hierbij gewond. Hij is naar het Westeindeziekenhuis vervoerd. De vrachtwagen kwam een uitrit uitrijden. Op dat moment raakte de bestuurder van de personenauto de macht over zijn stuur kwijt. Het gevolg was dat de personenauto tegen de vrachtwagen aanreed.