Raritan onthult Service Management producten en .............

Raritan computer inc

Raritan onthult Service Management producten en architectuur om IT activiteiten te vereenvoudigen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, The Netherlands, February 28 /PRNewswire/ --


- Nieuwe appliances helpen (middel)grote ondernemingen met het vereenvoudigingen van hun netwerk-, systeem- en beveiligingsbeheer; geheel aansluitend op Raritan's Access en Control oplossingen

Voortvloeiend uit Raritan's missie om organisaties te helpen bij het vereenvoudigen van hun IT operaties, introduceert het bedrijf vandaag CommandCenter(R) NOC (CC-NOC). CC-NOC is een management appliance die de belangrijkste aspecten van de IT infrastructuur van een organisatie controleert, waarschuwt en hierover rapporteert. Bovendien biedt deze unieke appliance proactieve beveiligingsfuncties die ervoor zorgen dat gebruikers minder kwetsbaar zijn voor hackers. Het bedrijf onthult bovendien een nieuwe Service Management Architectuur die een krachtiger beheervermogen levert door IT monitoring technologie te integreren met out-of-band en in-band remote toegangsoplossingen.

Door middel van een uitgebreid menu, toegankelijk via een internetbrowser , biedt Raritan's nieuwe CC-NOC appliance up-to-date informatie over netwerk- en systeem performance, over de status van hardware en software, en over mogelijk zwakke plekken in de beveiliging. De multifunctionele appliance richt zich op de belangrijkste behoeftes van (middel)grote bedrijven op het gebied van IT infrastructuur en beveiligingsbeheer, service verbetering en het verhogen van personeelsefficiëntie. Bovendien is CC-NOC goedkoper dan enterprise-oplossingen en is installatie en gebruik uiterst gemakkelijk.

De belangrijkste mogelijkheden van de CC-NOC appliance zijn onder meer:


- Netwerkbeheer - Controleert, verzamelt en onderhoudt proactief informatie over alle apparatuur en services binnen een netwerk.


- Analyse netwerkverkeer - Analyseert de 'traffic flow' en creëert rapporten over de aanwezigheid, afwezigheid, hoeveelheid, richting en frequentie van het netwerkverkeer.


- Systeembeheer - Beheert servers en werkstations centraal voor de performance, inventarisatie en gegevensverwerking van gebeurtenissen.


- Vulnerability scanning & assessment - Scant het netwerk op mogelijk zwakke plekken en helpt de netwerkbeheerders om veiligheidsproblemen op te lossen.


- Intrusion detection - Controleert en analyseert systeemgebeurtenissen op zoek naar pogingen waarbij men op een onwettige manier toegang te probeert te krijgen tot het systeem. Geeft ook aan als er software zonder licenties op het netwerk staan.


- Asset Inventory & tracking - Levert op verzoek rapporten van de hardware- en software-inventaris, welke de productiviteit, de financiële aansprakelijkheid en de tevredenheid van de eindgebruikers vergroot.


- Rapportage voorschriften - Gedetailleerde IT infrastructuur rapporten van CC-NOC (ook van CommandCenter Secure Gateway) zijn heel nuttig om te voldoen aan de rapportagevoorschriften van onder meer Sarbanes- Oxley, HIPAA en de Gramm-Leach-Bliley Act.

Raritan is het eerste bedrijf dat IT controle en -beheermogelijkheden integreert met directe toegang op afstand tot IT apparatuur via KVM- (toetsenbord, beeldscherm, muis) en serial-over-IP oplossingen", aldus Sev Onyshkevych, Raritans marketing vicepresident. "IT organisaties kunnen potentiële problemen nu uiterst nauwkeurig lokaliseren en ze sneller, eenvoudiger en economischer oplossen. Als CC-NOC bijvoorbeeld een alarmmelding stuurt, zit er een link bij naar de apparatuur waar het probleem zich bevindt. De link kan door een KVM- of een serial-over-IP oplossing gebruikt worden om veilig toegang tot de apparatuur te krijgen en om reparaties te versnellen. Deze functie zal vooral nuttig zijn voor bedrijven die CC-NOC gebruiken in combinatie met Raritan's gecentraliseerde toegangssysteem, CommandCenter Secure Gateway (CC-SG)."

CC-NOC is, net zoals CommandCenter Secure Gateway, een onderdeel van Raritan's CommandCenter Service Management Architectuur. Deze architectuur - die gebruik maakt van open standaarden - kan ook geintegreerd worden met beheersystemen zoals HP OpenView, IBM(R) Tivoli(R) en CA(TM) Unicenter(R).

Volgens onderzoeksbureau Enterprise Management Associates (EMA) werden middelgrote bedrijven tot nu toe achtergesteld in het aanbod aan Service Management oplossingen. "De meeste oplossingen waren ofwel veel te duur, ofwel te moeilijk om te installeren, of niet krachtig genoeg, of alle drie", zei Dennis Drogseth, vice-president van EMA. "Raritan's CommandCenter Service Management Architectuur in combinatie met de service management mogelijkheden met out-of-band en in-band remote access, zijn zowel uniek als waardevol. Via een voortdurend vernieuwend aanbod belooft Raritan een mix te leveren aan gebruikersvriendelijkheid en innovatie, speciaal gericht op (middel)grote ondernemingen met beperkte middelen. Met Raritan kunnen bedrijven gebruikmaken van de richtlijnen voor Service Management, zonder bedolven te raken onder de complexiteit en niet-relevante details."

De Storage Networking Industry Association (SNIA) koos voor CC-NOC om haar technologielab in Colorado Springs, Colorado (USA) te kunnen beheren. "Met CC-NOC is het beheer van ons complexe lab met meer dan 200 apparaten van meer dan 40 verschillende fabrikanten, en waar voortdurend nieuwe apparatuur bijkomt, veel eenvoudiger geworden", aldus Rick Bauer, technology director bij SNIA. "Complimenten aan Raritan. De nieuwe appliance was eenvoudig te installeren en is uiterst gebruiksvriendelijk. We zijn nu in staat om onze productiviteit te verhogen, de beveiliging te verbeteren en om IT-herstelkosten te verlagen. Bovendien was het ook niet nodig om ons IT-personeel onnodig te belasten met gebruikerstrainingen, vaak geassocieerd bij de meer complexe oplossingen van andere aanbieders."

Beschikbaarheid

De plug-and-play CC-NOC toepassingen zijn vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar via een uitgebreid distributiekanaal van VAR's, systeemintegrators en Managed Service Providers. CC-NOC is verkrijgbaar in drie modellen om te voldoen aan de behoeften van organisaties met minder dan 100 werknemers tot bedrijven met 2.500 werknemers. Meer informatie over de CC-NOC modellen en mogelijkheden is te vinden op www.raritan.info/ccnoc.

Over Raritan (www.raritan.info)

Raritan is gevestigd in Somerset, N.J., en is een toonaangevende leverancier van hardware oplossingen voor het beheer van IT infrastructuurapparatuur, zoals servers en netwerkhardware, en de bedrijfskritische toepassingen en diensten die erop draaien. Met de uiterst betrouwbare en responsieve IT beheeroplossingen van Raritan - gebaseerd op KVM-switches (toetsenbord, beeldscherm, muis), seriële console servers, beheersoftware en remote connectiviteit producten en beheer software - kunnen bedrijven proactief de toestand en de kwetsbaarheid van IT systemen controleren en beheren, en tot elke gewenste computer en op elk gewenst moment toegang krijgen tot de storingen en ze herstellen. Dit vereenvoudigt en versnelt de werkprocessen van datacentra, waardoor de productieve tijd van de service en de productiviteit van het personeel verbetert. De oplossingen van Raritan worden wereldwijd gebruikt in meer dan 50.000 datacentra en andere IT omgevingen. De Peppercon OEM-afdeling van Raritan ontwikkelt, produceert en verkoopt geavanceerde, hardwaregebaseerde, remote beheer onderdelen die gebaseerd zijn op digitale KVM-over-IP en IPMI-technologie. Raritan werd opgericht in 1985 en levert al ruim 20 jaar technische innovatie. Raritan heeft wereldwijd 36 kantoren en producten worden geleverd in 76 landen. Verdere informatie over Raritan is terug te vinden op www.raritan.info.