Senternovem


IST - Informatiemiddag eTEN programma 2006

Aanvangsdatum

02-03-2006

Op donderdag 2 maart organiseert SenterNovem/EG-Liaison i.s.m. het Ministerie van EZ weer een informatiebijeenkomst over het Europese eTEN programma.

Aanleiding voor deze informatiemiddag is de Call for Proposals 2006 die (waarschijnlijk) op 17 februari open zal gaan.

Het eTEN programma verstrekt medefinanciering met als doel e-diensten Europa-breed beschikbaar te maken. Sommige ICT of e-initiatieven kunnen immers ook in andere EU-lidstaten succesvol zijn. Aan de andere kant kunnen wij leren van goede ICT-oplossingen in andere landen. eTEN beoogt projecten met een publiek belang in de laatste fase voor realisering te ondersteunen. Hiermee wordt het commerciële risico gedurende de eerste fasen van het project verminderd en worden de kosten voor vereuropeanisering ondersteund. Het opstarten van nieuwe diensten is vaak een grote beslissing die de nodige planning en voorbereiding vergt. Deze inspanningen en kosten moeten wel opwegen tegen de baten. Het eTEN programma van de Europese Commissie kan de drempel verlagen.

De volgende actielijnen komen in de oproep ondermeer aan de orde: MKB, eGovernment, eHealth, eInclusion en eLearning. Hoewel de onderwerpen sterk aan het IST programma gerelateerd zijn gaat het hier niet om R&D.

Programma volgt z.s.m.

Aanmeldingsformulier

Locatie

Den Haag, Bezuidenhoutseweg 30, zaal 0.24

Toegangsprijs

gratis

Contact

Marcus Seume
m.seume@egl.nl

Meer informatie

eTEN website
Wijzigingsdatum | 13-02-2006