Tuinidee Den Bosch 2006

Expodia bv

persbericht januari februari 2006

Tuinidee 2006 een sensationele ervaring voor alle zintuigen

s Hertogenbosch Het aftellen kan beginnen. Van donderdag 2 tot en met zondag 5 maart 2006 vindt in de Brabanthallen s Hertogenbosch TuinIdee 2006 plaats. TuinIdee is de tuinbeurs van Nederland en biedt iedere tuinliefhebber en tuingebruiker volop informatie en inspiratie voor het nieuwe tuinseizoen. TuinIdee 2006 staat helemaal in het teken van Buitenzinnen.

De sferen van TuinIdee 2006

TuinIdee 2006 zorgt voor een onvergetelijke ervaring. De hele beurs staat in het teken van de sensatie van het zien voelen ruiken proeven beleven en ondergaan. Alle zintuigen worden geprikkeld in de themapaviljoens. Het startpunt is het Hof der Zinnen. Dit paviljoen vormt het rust- oriëntatie- en noviteitenpunt. Van hieruit bepaalt de bezoeker zijn eigen route over de beursvloer en langs de themapaviljoens. Het zien staat centraal in het Hof van het Beeld. Hier gaat het om de kleuren in de tuin en de nieuwste en meest uiteenlopende materialen waarmee de kleuren kunnen worden geaccentueeerd. In het Hof van de Smaak staat het plezier van het buiten koken en buiten eten centraal van barbecuen in het licht van de ondergaande zon. Loop het Hof van het Gevoel binnen en voel de warmte van de eerste stralen van de zon. In het Hof van het Geluid klinkt het vrolijke gezang van vogels en ervaren bezoekers de rustgevende werking van het geluid van kabbelend water. In het Hof van de Geur spelen geurende bloemen planten met geurend blad en kruiden de hoofdrol.

Tuininspiratie

In navolging van het bakje instantkoffie de instantsoep en de instantmaaltijd introduceert Hogeschool Larenstein de Instanttuin van ontwerpers Erik Bakker Bas Heessels Lars Schothuis en Tom Wierts. De Instanttuin wordt gepresenteerd in de vorm van een enorme kijkdoos waar bezoekers doorheen kunnen lopen en zullen ontdekken dat een mooie kanten klaar tuin niet duur hoeft te zijn.

Stichting Tuinpromotie Nederland komt met een presentatie van twee trendtuinen: van de decoratieve en kleurrijke tuin vol luxe en wooncomfort in Dress up your garden tot de tuin van stilte rust en natuur The Ritual garden.

Zelf aan de slag

Net als voorgaande jaren kan iedere bezoeker weer zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een van de vele verrassende workshops zoals de workshop Het maken van tuinbeelden uit speksteen en de lenteworkshop Decoreren en schikken met natuurlijke materialen. Tijdens de leuke leerzame demonstraties en interessante lezingen in het Tuin en Interieur paviljoen doet iedere tuinliefhebber en tuingebruiker kennis en inspiratie op.

Openingstijden en kaartverkoop

Openingstijden: donderdag 2 maart en vrijdag 3 maart van 10.00 tot 22.00 uur zaterdag 4 maart en zondag 5 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs voor volwassenen: 12 euro. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 5 euro. Er rijdt een pendelbus tussen NS-Centraal Station s Hertogenbosch en de Brabanthallen. Tevens rijdt er een pendeldienst tussen het centrum van s Hertogenbosch en de Brabanthallen. Voor meer reisinformatie kunt u kijken op www.ns.nl. Voorverkoop via de ANWB VVV kantoren www.anwb.nl. Voor meer informatie belt u 073 629 32 39 of stuurt u een e-mail naar info@tuinidee.nl U kunt ook even kijken op www.tuinidee.nl