Gemeente Leeuwarden

Beurs Huis & Tuin Beurs Huis & Tuin

Beurs Huis & Tuin in FEC

Bron: Gemeente Leeuwarden (22-02-2006) De gemeente Leeuwarden presenteert tijdens Beurs Huis & Tuin 2006 (2 - 5 maart) in het FEC Expo centrum in Leeuwarden de nieuwste woningbouwprojecten.
Een aantrekkelijke mix van huur- en koopwoningen, in verschillende prijssegmenten, die op korte termijn op verschillende plekken in en nabij de stad gebouwd worden. Op de beurs worden de projecten in vogelvlucht gepresenteerd. In de woorden van wethouder Roel Sluiter (Volkshuisvesting): `Wij hebben de mooiste plekjes voor u bij elkaar gezocht'.

De nieuwe uitbreidingsgebieden
De Leeuwarder woningmarkt is bij veel woonconsumenten in trek. Dat blijkt uit de groeiende belangstelling voor het wonen in Leeuwarden. In vergelijking met voorgaande jaren worden er steeds meer woningen gebouwd. Een mijlpaal werd vorig jaar behaald. Voor het eerst sinds vijftien jaar werd de grens van 500 woningen overschreden.

De prognose voor de eerstkomende jaren is nog gunstiger. Leeuwarden verwacht dit jaar een woningproductie van 650 woningen. Het grootste aandeel hiervan wordt in Zuiderburen gebouwd. Deze woonwijk trekt veel nieuwe bewoners. Per jaar verhuizen 300 huishoudens naar Zuiderburen. Nog twee jaar en dan is de wijk voltooid. De gemeente Leeuwarden biedt de laatste vrije kavels in Zuiderburen tijdens deze beurs te koop aan.

Leeuwarden breidt nog verder uit. Ten zuiden van de stad komt het volgende stadsdeel: de Zuidlanden met in totaal uiteindelijk 6.500 woningen. In deze wijk komen buurtschappen, die op kleine Friese dorpen lijken. De eerste tekeningen van die buurtschappen en de te bouwen woningen zijn nu te zien. In 2006 begint ook de bouw van de eerste woningen in Blitsaerd. De verkoop van de kavels en de projectwoningen verloopt goed.

Binnenstad
In de binnenstad realiseert Stadsherstel plus aan het Gouverneursplein/Grote Hoogstraat stadswoningen en ook aan de Minnemastraat wordt volop gebouwd. Een andere, aantrekkelijke locatie is de Zuiderplantage; betaalbare eengezinswoningen en appartementen tegenover de Intratuin. Aan de Potmarge, op loopafstand van de binnenstad, op het voormalig Steensma-terrein, kan straks ook gewoond worden. In de twee stedelijke vernieuwingsgebieden de Vrijheidswijk en Achter de Hoven/Vegelin worden na een periode van sloop op dit moment volop nieuwe woningen gebouwd. Een nieuw aandachtsgebied van de gemeente zijn de Woonservicezones. Een bijzonder initiatief, waardoor ouderen, en ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen wijk, met alle voorzieningen binnen handbereik. Dertien woonservicezones worden er tussen 2006 en 2015 gerealiseerd. Meer informatie hierover is beschikbaar tijdens de beursdagen.

Bezoek de`Leeuwarder straat'
De gemeente Leeuwarden is trots op het huidige planaanbod en verheugt zich over de manier waarop de woonconsument daarop reageert. Niet alleen Leeuwarders, ook een groeiende groep mensen van buiten Leeuwarden heeft belangstelling voor Leeuwarden als woonstad. Dat is vooral te danken aan de veelzijdigheid van het planaanbod. In Leeuwarden is er op dit moment `voor elk wat wils'.Leeuwarden presenteert zich voor het eerst op de beurs onder de vlag van Expeditie Leeuwarden. In de Frankenhal is een `Leeuwarder straat' gerealiseerd, waaraan verschillende exposanten staan. In die Leeuwarder straat vinden tijdens de beurs dagelijks allerlei activiteiten plaats. Muziek, theater, Marijke Meu, er is een kinderplein, kinderopvang, circusacts en een optreden van de daklozenband.

Bezoek de stand van de gemeente Leeuwarden (standnummer 329) tijdens Beurs Huis/Tuin 2006. Donderdag 2 en vrijdag 3 maart van 14.00 - 22.00 uur en zaterdag 4 en zondag 5 maart van 10.00 - 18.00 uur in het FEC Expo centrum.