Talpa Nederland


Laren, 22 februari 2006

Grenzeloze liefde bij talpa in 'buitenlandse bruid'

Op donderdag 2 maart begint bij Talpa een nieuw wekelijks programma over de fascinerende wereld van datingbureaus en postorderbruiden. 'Buitenlandse Bruid' volgt Nederlandse mannen die naar het buitenland afreizen om hun toekomstige bruid te ontmoeten. Het programma begint om 22.00 uur.

Honderden Nederlandse mannen zoeken om uiteenlopende redenen naar een droomvrouw uit het buitenland. Andersom zijn duizenden vrouwen uit landen als Rusland, Oekraïne, de Filippijnen en Honduras op zoek naar een Westerse man. Internationale datingbureaus spelen hier op in via catalogussen, internet en speciale dvd's met contactadvertenties. Wat beweegt mensen om een partner in het buitenland te zoeken? En lukt het om zo de ware liefde te vinden?

'Buitenlandse Bruid' registreert de kennismaking van Nederlandse mannen en hun aspirant-bruiden. Ongemakkelijke ontmoetingen vol stress, misverstanden, taalproblemen en culturele verschillen. Sommige mannen pakken na enkele dates teleurgesteld het vliegtuig terug naar huis. Anderen denken échte liefde gevonden te hebben en maken na de eerste kennismaking al trouwplannen. In het programma zijn bovendien de verhalen van geslaagde koppels te horen: mensen voor wie de liefde letterlijk geen grenzen kent.

Aflevering 1
De eerste aflevering van 'Buitenlandse Bruid' volgt onder andere de vijftigjarige Limburger Jo tijdens zijn reis naar Kiev. Jo heeft nog nooit een vriendin gehad, maar ontmoette via internet de mooie Russische Anna. Hoewel deze internetrelatie niet goed afliep, heeft Jo de hoop op huwelijksgeluk niet opgegeven en ontmoet hij in Kiev drie prachtige dames. Zit zijn droomvrouw ertussen? De Brabantse Peter is ondertussen op de Filippijnen aangekomen, waar de eerste ontmoetingen toch net even anders lopen dan gepland. Hij lijkt helemaal verliefd, maar op wie?

Buitenlandse Bruid, vanaf 2 maart iedere donderdag om 22.00 uur bij Talpa

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn, tot nu toe, de Nederlandse radiodivisie en het televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.
---



Talpa Nederland