Partij van de Arbeid


Let op: herzien persbericht in verband met gewijzigd tijdstip ondertekening stedencontract. Ivp 22.00 uur wordt het stedencontract rond 21.00 uur ondertekend.


PvdA Voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800


Den Haag, 24 februari 2006


Wouter Bos en lijsttrekkers ondertekenen Stedencontract


Donderdag 2 maart ondertekenen PvdA partijleider Wouter Bos en de PvdA lijsttrekkers officieel het stedencontract. De avond is tevens het startschot voor de laatste fase van de campagne. De bijeenkomst vindt plaats in Night Town, Westkruiskade 26-28 in Rotterdam en begint om 20.00 uur.


De steden kunnen zoveel beter. Soms overstijgen problemen het lokale niveau en kunnen alleen in goede samenwerking met de nationale overheid worden opgelost, zoals problemen in het onderwijs, met werk en opleiding en veiligheid. Via Stadkanbeter@PvdA.nl konden PvdA-leden tot 24 februari concrete ideeën aandragen: hoe kan de landelijke politiek de stad het beste steunen en stimuleren? Om de gezamenlijke ambities nu vast te leggen in heldere afspraken hebben de lijsttrekkers Wouter Bos benaderd. Met de ondertekening van het contract zeggen de lokale lijsttrekkers toe de afspraken als inzet te gebruiken in hun stad. Wouter Bos vanuit Den Haag zegt toe deze afspraken in te brengen bij het maken van het nieuwe landelijke verkiezingsprogramma.


Naast Wouter Bos zijn een groot aantal lijsttrekkers aanwezig, zoals Jan Hamming (Tilburg), Peter van Heemst (Rotterdam), Rudi Rikken (Arnhem), Marije van den Berg (Leiden), Jetta Klijnsma (Den Haag), Rinda den Besten (Utrecht) en Lodewijk Asscher (Amsterdam).


De ondertekening van het contract vindt plaats rond 21.00 uur.