Gemeente Tilburg

24-2-2006
Tilburgs participatieteam van start
Uitnodiging officiële installatie 2 maart

Donderdag 2 maart aanstaande vindt de feestelijke presentatie plaats van het Tilburgse participatieteam om 15.00 uur in de Poorten, Hasseltstraat 194 in Tilburg. Wethouder Gon Mevis installeert dan het participatieteam dat bestaat uit vijftien Tilburgse vrouwen van diverse herkomst en leeftijd. De Tilburgse cabaretier Bas Birker verzorgt een ludieke opening en afsluiting.

Het lokale participatieteam van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen is een vervolg op het landelijke team PAVEM waarin onder ander prinses Maxima deelnam. De gemeente wil lokaal de participatie van allochtone vrouwen bevorderen in samenspraak met de vrouwen zelf.

Daarom is in december 2005 op initiatief van de gemeente een groep allochtone vrouwen begonnen als lokaal participatieteam. Vijftien actieve vrouwen van diverse herkomst en leeftijd hebben enthousiast gereageerd op de oproep van wethouder Mevis om deel te nemen aan het Tilburgse participatieteam. Zij willen hun bijdrage leveren om de positie van allochtone vrouwen in Tilburg te verbeteren vanuit hun betrokkenheid als actieve burger. Het participatieteam Tilburg gaat de gemeente adviseren over te voeren beleid rondom allochtone vrouwen. Ook gaan de leden van het team ontwikkelingen signaleren en doorspelen aan de beleidsmakers. Het Tilburgse participatieteam wil samen met de gemeente en andere partners in de stad ervoor zorgen dat de positie van allochtone vrouwen in Tilburg verbetert.

Na de installatie van het participatieteam is er gelegenheid om kennis te maken met de leden onder het genot van een hapje en een drankje. Voor kinderopvang wordt gezorgd. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Contactpersonen:
Theun van den Boer, woordvoerder wethouder Mevis, 013 542 88 19 Sarieke van Reenen, communicatieadviseur Themacommunicatie, 013 542 92 47