Staatsbosbeheer

uitnodiging voor de pers, 27 februari 2006

Uit onderzoek dat onderzoeksinstituut Alterra heeft uitgevoerd, blijkt dat het goed gaat met de bevers in Nederland. In 1998 zijn de eerste bevers in Nederland uitgezet, nadat zij in 1825 waren uitgestorven. De bevers zijn in vier verschillende gebieden uitgezet (Biesbosch, Gelderse Poort, het Limburgse Maasdal en in Flevoland). Uit het recente onderzoek van Alterra blijkt dat de bevers het niet alleen goed doen in de gebieden waar zij zijn uitgezet, maar dat ook steeds meer bevers zich spontaan vestigen in het tussenliggende rivierengebied. De verschillende populaties zijn zo bijna met elkaar verbonden.

Tijdens een persexcursie op donderdag 2 maart neemt boswachter Harry Woesthuis u mee op speurtocht naar beversporen in de Gelderse Poort. Voorafgaand aan de excursie geeft onderzoeker Freek Niewold (Alterra) een korte presentatie over het onderzoek naar de bever.

Het programma is als volgt:
10.15 uur: Ontvangst met koffie in Wilderniscafé de Waard van Kekerdom,
Weverstraat 94, 6579 AG Kekerdom
10.30 uur: Presentatie door Freek Niewold (Alterra) 11.00 uur: Excursie in het veld o.l.v. boswachter Harry Woesthuis Laarzen worden aanbevolen.
Naar verwachting bent u om 12.30 uur weer terug in het Wilderniscafé.

Ik hoop u donderdag 2 maart te ontmoeten. Wilt u uiterlijk woensdag 1 maart doorgeven of u aanwezig zult zijn:
A.Helvoort@staatsbosbeheer.nl, (030) 69 26 214 / 06 - 517 87 602

Met vriendelijke groet,

Angelique van Helvoort
Woordvoering Staatsbosbeheer