Ingezonden persbericht


Persbericht 28 februari 2006

Rotterdams Uitburo introduceert Last Minute Kaartverkoop:

Uitgaan voor de helft van de prijs!

Rotterdammers kunnen vanaf aanstaande donderdag 2 maart voor half geld naar het theater. Bij de speciale Last Minute Ticketbalie van het Roterdams Uitburo in de hal van de Centrale Bibliotheek (Hoogstraat 110, Rotterdam) worden voortaan iedere donderdag, vrijdag en zaterdag kaartjes met 50% korting verkocht voor voorstellingen van diezelfde avond. Volgens cultuurwethouder Stefan Hulman is dit nieuwe verkooppunt een unieke service voor alle Rotterdammers en een enorme stimulans om vaker cultureel uit te gaan.

Vanaf donderdag 2 maart verkoopt het Rotterdams Uitburo een selectie van het theater- en concertaanbod in Rotterdam met 50% korting. Ruim 20 theaters en concertzalen in Rotterdam gaan meedoen aan deze sympathieke service. Uiteraard blijft het altijd een verrassing wat er in de Last Minute kaartverkoop komt. De aanbiedingen worden dagelijks op donderdag, vrijdag en zaterdag om 12.00 uur bekend gemaakt op de site van het Rotterdams Uitburo www.uitburo.nl en op een bord in de Centrale Bibliotheek. De kaarten voor die avond zijn uitsluitend verkrijgbaar van 12.00 tot 17.00 uur bij de Last Minute Ticketbalie in de hal van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat.

Rotterdam Festivals, de organisatie achter het Rotterdams Uitburo, houdt zich bezig met de collectieve marketing van kunst en cultuur in Rotterdam. Via het Rotterdams Uitburo wordt een breed publiek geïnformeerd over het culturele aanbod in de stad. Onder andere via www.uitburo.nl en de gratis digitale nieuwsbrief Uitmail wordt er nauw contact onderhouden met het publiek, en vanaf

2 maart dus ook via de Last Minute Ticketbalie in de Bibliotheek.

Wethouder Hulman benadrukt het belang van centrale kaartverkoop voor cultureel uitgaan in Rotterdam: "Last Minute Ticketing is een service voor álle Rotterdammers. Onze stad heeft een bijzonder theater- en muziekaanbod, dit moet voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk zijn. Dit nieuwe instrument van het Rotterdams Uitburo levert daar een belangrijke bijdrage aan. Bovendien is het een prachtig startpunt voor de Ticketshop van het Rotterdams Uitburo, dat in september haar deuren zal openen in de Bibliotheek."

Uit onderzoek is gebleken dat er in Rotterdam veel animo is voor Last Minute Tickets. De aantrekkelijke korting zal voor veel mensen drempelverlagend werken. Late beslissers en avontuurlijke cultuurbezoekers zullen zich sneller aangetrokken voelen tot het uitproberen van voor hen onbekende voorstellingen. Het Rotterdams Uitburo verwacht met Last Minute kaartverkoop meer en nieuw publiek te bereiken voor cultureel Rotterdam.

www.uitburo.nl


---

Noot aan de redactie,