Partij van de Arbeid


Den Haag, 28 februari 2006


PvdA voert campagne voor Veilige Buurten


Donderdag 2 maart staan de PvdA Veilige Buurten centraal. PvdA-lijsttrekkers bezoeken samen met Tweede-Kamerleden diverse plaatsen in het land. Tijdens deze bezoeken bieden zij het PvdA-pamflet 'Veilige Buurten'aan. In dit pamflet doet de PvdA voorstellen om overlast en criminaliteit in buurten tegen te gaan.


Iedereen wil een veilige buurt. Een buurt waar je gewoon je kinderen buiten kunt laten spelen. Waar je 's avonds op de fiets door heen durft. Waar de wijkagent nooit ver weg is. In sommige buurten is dat dik voor elkaar. In andere buurten is onveiligheid nog steeds een groot probleem. De PvdA wil een keiharde aanpak van criminaliteit en een net zo harde aanpak om criminaliteit te voorkomen. Met een tiental actiepunten pleit de PvdA daarom voor 'Veilige Buurten'.


Donderdag 2 maart brengt PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos een bezoek aan Delfshaven in Rotterdam.


Om 14.00 uur is Wouter Bos samen met de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb, PvdA lijsttrekker in Rotterdam Peter van Heemst, Tweede-Kamerlid Aleid Wolfsen en Europarlementariër Max van den Berg bij Pier 80, Rozener Manzstraat 80 in Delfshaven te vinden. Hier presenteert Bos het pamflet 'Veilige Buurten' en gaat hij in gesprek met voorbijgangers.


Aansluitend, rond 15.15 uur, leest de PvdA-leider voor op de Crèche Pico Bello, (Buitenhofstraat 175, Delfshaven te Rotterdam).


In de bijlage treft u de volledige lijst met alle plaatsen die op 2 maart door Kamerleden worden bezocht.