Gemeente Almelo

Verkiezingskalender: donderdag 2 maart lijsttrekkersdebat

BenWenRaad_klein.jpg
In de aanloop naar de verkiezingen kruisen de kandidaat raadsleden regelmatig de degens. Ondermeer tijdens het verkiezingsdebat op donderdag 2 maart. Dan schermen zij met hun politieke opvattingen. Op dinsdagavond 7 maart weten we hoe de nieuwe raad Almelo er uit ziet. Hieronder een overzicht van de bijeenkomsten die de gemeente organiseert, zowel voor als na de verkiezingen. Al deze activiteiten vinden plaats in het Stadhuis. U bent van harte welkom!

donderdag 2 maart - Lijsttrekkersdebat
Op donderdag 2 maart gaan de lijsttrekkers van de Almelose politieke partijen met elkaar in debat. Dat doen zij onder leiding van journalist Gerard Schmink. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Almelose politici. Burgerzaal Stadhuis, aanvang 20.00 uur.

dinsdag 7 maart - Verkiezingen en uitslagenavond Om dinsdagavond 7 maart gaan 's ochtends om 7.30 uur de stembureaus open. Vanaf 21.00 uur druppelen de uitslagen van de 36 stembureaus binnen. 's Avonds komen de voorzitters van de stembureaus de gegevens uit de stemcomputers afleveren in het Stadhuis. Zodra alle stemmen geteld zijn, zal de verkiezingsuitslag bekend worden gemaakt. Iedereen is vanaf 19.30 uur 's avonds welkom in de Burgerzaal van het Stadhuis.

donderdag 9 maart - Startdebat nieuwe raad
Wanneer op 7 maart duidelijk is wie de nieuwe raad van Almelo vormt, neemt de winnaar van de verkiezingen het initiatief om samen met andere partijen een college te vormen. Het debat op donderdagavond 9 maart in de Raadszaal vormt daarvoor de aftrap. Alle fracties brengen tijdens dit startdebat hun speerpunten in. Op die manier wordt duidelijk wat partijen bindt en verdeelt.

woensdag 15 maart - Afscheid raad
In een officiële raadsvergadering op woensdagmiddag 15 maart wordt om 14.30 uur afscheid genomen van de raadsleden uit de periode 2002-2006. Na afloop van de vergadering is er vanaf 16.00 uur in de Burgerzaal een receptie waar u de lokale politici gedag kunt zeggen.

donderdag 16 maart - Installatie raad
Een dag nadat afscheid wordt genomen van de oude raad, worden de 35 raadsleden voor de periode 2006 - 2010 geïnstalleerd. U bent om 16.00 uur van harte welkom in de Raadszaal.