Politie rijk aan diversiteit

Politieacademie lecd

Op donderdag 2 maart a.s. zal de winnaar bekend gemaakt worden van de Diversiteitprijs Nederlandse politie 2006. De vier genomineerde politieregio's die kans maken op deze prijs zijn (in alfabetische volgorde): Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Kennemerland en Rotterdam-Rijnmond. Het winnende korps zal de prijs ontvangen uit handen van minister J.W.Remkes. Dit alles zal plaatsvinden tijdens het congres 'Diversiteitprijs Nederlandse politie 2006, diversiteit als business issue' in de Fabrique te Maarssen.

De Diversiteitprijs Nederlandse politie gaat naar het korps dat het best voldoet aan het Referentiekader Diversiteit I. Het Referentiekader Diversiteit is door het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit in samenwerking met het ministerie van BZK, de politieregio's en het KLPD, het Kwaliteitsbureau Politie en externe deskundigen ontwikkeld en is op 1 november 2005 vastgesteld door de Raad van Hoofdcommissarissen (RHC). Het Referentiekader Diversiteit is een instrument dat de korpsen in staat heeft gesteld om na te gaan wat de stand van zaken met betrekking tot diversiteit is. Op basis van het ingevulde referentiekader, de toegezonden beleidsdocumenten en het auditbezoek aan ieder genomineerd korps, zal de auditcommissie concluderen welk korps voor de Diversiteitprijs in aanmerking komt.

De Diversiteitprijs Nederlandse politie is bedoeld als een aanmoediging voor de ontwikkeling van het diversiteitbeleid binnen de Nederlandse politiekorpsen. De politie heeft diversiteit nodig om haar werk in de primaire processen: opsporing, wijkzorg, noodhulp, publieksservice en intake goed te kunnen doen in onze multiculturele samenleving.