Identiteit en Terrorisme: Wie is DE Terrorist?

Mex-it

Er zijn veel misvattingen over terrorisme en de identiteit van terroristen. In het publieke debat van tegenwoordig is vaak geen ruimte voor nuancering en zijn terroristen per definitie moslim en alle moslims terroristen. Veel mensen ergeren zich aan de misvattingen die veelvuldig herhaald worden in het publieke debat: het vergroot de kloof tussen moslims en niet-moslims, laat weinig ruimte voor dialoog en sterkt de zaak tegen terrorisme absoluut niet.

Op donderdag 2 maart vindt om 19:00uur het debat 'Identiteit en Terrorisme: Wie is DE Terrorist?' plaats in Podium Mozaïek in Amsterdam (Bos en Lommerweg 191). Dhr. Atef Hamdy, onderzoeker aan het Institute for Migration and Ethnic Studies aan de UvA, zal een korte inleiding geven over de geschiedenis van terrorisme. Aansluitend vindt er een publieksdebat plaats waarin jongeren van meer dan 15 jongerenorganisaties, specialisten en politici hun mening geven over identiteit en terrorisme. Verder zullen zij ingaan op het verschil tussen de beeldvorming en de realiteit van terrorisme. Door het debat willen de organisatoren misvattingen bestrijden en een denkbeeldige brug bouwen tussen verschillende culturele en religieuze groeperingen, waaronder autochtonen, allochtonen, moslims, christenen, joden, hindoes, boedhisten en overige religies.

Aansluitend zal er een paneldiscussie plaatsvinden met onder anderen: dhr. Mohammed Cheppih, moslim voorman; dhr. Frank de Wolf, PvdA Gemeenteraadslid Amsterdam; dhr. Haci Karacaer, Directeur Milli Görüs; dhr. Atef Hamdy, onderzoeker IMES; dhr. Maarten van Poelgeest, lijsttrekker GroenLinks Amsterdam en mw. Marijn Ornstein, VVD kandidaat Gemeenteraadslid Amsterdam. Het debat wordt geleid door dhr. Mark de Bruijn (redacteur 2 Vandaag).

Islam and Christianity is een project dat ontwikkeld is door MEX-IT, Adviseurs voor Intercultureel Management en AAED Management om misvattingen in de Nederlandse samenleving te bestrijden en om een bijdrage te leveren aan het wederzijdse vertrouwen van verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. Islam and Christianity organiseert in totaal 4 debatten en één afsluitende internationale conferentie.


---