Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Diploma uitreiking Nieuwkomers (28-02-2006)

Donderdag 2 maart krijgen 20 Nieuwkomers in de gemeente Hoogezand-Sappemeer hun diploma, omdat zij geslaagd zijn voor hun inburgeringscursus. De diplomas worden om 13.30 uur uitgereikt in de raadszaal van het gemeentehuis door wethouder Mathilde Stiekema.

Nieuwkomers zijn mensen die zich voor het eerst vanuit het buitenland in Nederland vestigen of er al langere tijd wonen, maar voor het eerst een verblijfsstatus krijgen. De Wet Inburgering Nieuwkomers (WIN) stelt nieuwkomers verplicht Nederlands te leren en kennis op te doen van de Nederlandse samenleving. Onder de nieuwkomers bevinden zich vluchtelingen en migranten vanuit diverse landen, onder andere uit Belarus (Wit-Rusland), Ghana, Turkije, Sierra Leone, Suriname en Burkina Faso.

De inburgeringscursus bestaat uit maatschappelijke begeleiding, waaronder de toeleiding naar onderwijs en/of werk. Deze begeleiding wordt verzorgd door Humanitas-Multicultureel. Daarnaast bestaat de cursus uit een educatief gedeelte, dat wordt verzorgd door het Noorderpoortcollege.