Gemeente Delft

Zwembad Kerkpolder krijgt het keurmerk Veilig & Schoon

Zwembad Kerkpolder krijgt het keurmerk Veilig & Schoon. Met dit keurmerk bij de ingang van het zwembad weet u als bezoeker dat kwaliteit, hygiëne en veiligheid gewaarborgd zijn. Het zwembad heeft het keurmerk gekregen omdat het na te zijn doorgelicht aan de eisen voldoet.

Eén van de eisen van het keurmerk is dat het zwembad al haar werkprocessen heeft beschreven. Zo is in zwembad Kerkpolder een schoonmaakplan, het toezichtplan en het calamiteiten- of ontruimingsplan beschreven. Maar alleen beschrijven is niet natuurlijk genoeg. Zwembad Kerkpolder heeft ook aangetoond dat de werkprocessen goed 'tussen de oren' van de werknemers zitten. Iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt en beschikt over de vereiste diploma's.

Van het zwembad wordt verwacht dat kwaliteit voortdurend bewaakt wordt. Het is een continue proces. Door Veilig en Schoon steeds op de agenda van de werkoverleggen terug te laten komen blijven de processen up-to-date en kan op tijd bijgestuurd worden. Dat vereist dus een actieve en alerte houding van het personeel. Het keurmerk wordt voor drie jaar afgegeven maar er wordt jaarlijks geïnspecteerd door Stichting Zwembadkeur.

Om te voldoen aan de eisen van het keurmerk is de afgelopen maanden hard gewerkt. Wethouder Jan Torenstra feliciteert Zwembad Kerkpolder van harte met dit keurmerk en zal de medewerkers van het (gemeentelijk) zwembad aanstaande donderdag 2 maart in het zonnetje zetten.