Politie Haaglanden

persberichten 2 maart

Haaglanden, 02-03-2006

Politie zoekt getuigen overval op woning
Den Haag Op woensdag 1 maart om 11:30 uur werd aan een woning aan de Renswoudelaan een 31-jarige bewoner overvallen in zijn woning. Twee mannen belden bij de man aan en nadat de bewoner had opgedaan werd de man vast gepakt en opgesloten in het toilet. Hierna doorzochten zij de woning en gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. Tevens namen de mannen een in de woning aanwezige kluis mee. Wat er in de kluis aanwezig was is op dit moment nog niet bekend. Nadat de overvallers zich uit te voeten hadden gemaakt wist de bewoner zich te bevrijden en belde hij de politie. Het signalement van de beiden verdachten luidt als volgt: Verdachte 1 lange man (1.90 mtr, donkere huidskleur) zwarte stoffen jas met capuchon met bontkraag. Verdachte 2 circa 1.75 mtr lang, eveneens donkere huidskleur en deze man droeg eveneens een lange stoffenjas met capuchon. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Zuiderpark of telefonisch via 0900-8844.

Jongen aangehouden na diefstal
Den Haag Op woensdag 1 maart omstreeks 20.35 uur is op de Van Zeggelenlaan in een pizzeria een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden. De jongen wordt er van verdacht eerder die dag in een restaurant een portemonnee te hebben weggenomen. Een getuige had de jongen herkend en belde de politie die hem aan hield.

Man aangehouden na woninginbraak
Den Haag Op woensdag 1 maart omstreeks 13.40 uur is in een stadsbus op de Almeloplein een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Markelostraat Een getuige had de man met een grote boodschappentas uit de woning zien komen en vertrouwde dit niet hij belde de politie en gaf het signalement van de man door. De politie kon de man aan de hand van het signalement korte tijd later in de bus aanhouden. Hij had een grote boodschappen tas bij zich waarin zich goederen bevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De man is meegenomen naar een politiebureau alwaar de zaak wordt onderzocht.

Vrouw krijgt klap op haar hoofd
Den Haag- Op 1 maart rond 17.00 uur is een vrouw bij de Jan de Baenstraat op haar hoofd geslagen. Zij liep over straat toen zij plotseling van achteren werd benaderd en iemand op haar hoofd sloeg. De vrouw, een 57-jarige Zoetermeerse kwam hierdoor ten val en de dader probeerde haar tas weg te nemen. Dit is niet gelukt en de dader is er zonder buit vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Met de schrik vrij
Leidschendam Door de gladheid raakte op woensdag 1 maart om 10:45 uur op het Oosteinde twee voertuigen bijna te water. Beide bestuurders raakten tengevolge van de gladheid van de weg. Door bermbeschoeiing bleef de BMW van een 64-jarige Zoetermeerder in de waterkant hangen. De bestuurder van een Audi (leeftijd onbekend) overkwam een stukje verderop hetzelfde. Ook hij kwam met de schrik vrij.

Kop staart door gladheid
Rijswijk Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur botste op 1 maart om 10:00 uur op de Prinses Beatrixlaan op zijn voorganger. De vrachtwagenchauffeur zag te laat dat een 22-jarige automobiliste uit Groessen voor het rode licht stond en mede door de gladheid boste de man op de achterzijde van de auto. Materiële schade was het gevolg.

Auto versus tram
Rijswijk Een 73-jarige Rijswijk die op woensdag 1 maart om 17:30 uur wilde keren op de Volmeraan nabij de Treubstraat zag daarbij een tram over het hoofd. Op het moment dat de man wilde keren op de Volmerlaan werd hij in de flank aangereden door een tram bestuurd door een 59-jaroge Hagenaar. De 73-jarige man werd voor controle vervoerd naar een ziekenhuis maar hoefde niet te worden opgenomen.

Met de schrik vrij
De Lier Een 36-jarige automobilist uit Wateringen kwam op woensdag 1 maart met de schrik vrij. De man raakte ten gevolge van de gladheid van de weg en bleef vlak voor de waterzijde hangen. De uitgerukte brandweer bond de auto in afwachting van de sleepdienst vast aan een boom om zo te voorkomen dat de auto het water in zou glijden. De sleepdienst hielp de man, die zich terdege besefte dat hij een engeltje op zijn dak had gehad, uit zijn benarde positie.

Direct betalen na rijden door rood
Naaldwijk Een 27-jarige automobilist uit Litouwen die op woensdag 1 maart om 14:00 uur het rode licht op de Burgemeester Elsenweg negeerde had dat beter niet kunnen doen. Naast zijn gevaarlijke rijgedrag leverde dat de man een boete op van 130,-- die hij direct moest betalen.

Eigen bouwsel levert bon op
Wateringen Een 21-jarige automobilist uit Wateringen werd op woensdag
1 maart om 17:50 uur op de Dorpskade gesnapt. Politieagenten hoorden de man al van ver aankomen en nadat ze zijn voertuig aan een nadere inspectie hadden onderworpen bleek dat de auto was voorzien van een niet goedgekeurde uitlaat (twee pijpen met een dubbel spruitstuk). Tevens had de man in zijn koplampunit aan de voorzijde van het voertuig zogenaamde blauwe led-lichtjes gemonteerd. Dergelijke lichtjes zijn verboden. De man kreeg opdracht om de geconstateerde aanpassingen aan zijn auto ongedaan te maken en hij kreeg tevens enkele processen-verbaal.

Verdachte steekincident aangehouden
Delft Politie Delft heeft maandag 27 februari rond 10.15 uur een 33-jarige Delftenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zaterdag 4 februari rond 04.00 uur een 56-jarige inwoner uit Delft op de Markt te hebben neergestoken. Het slachtoffer sprak toen op de Markt (zijde van de Voldersgracht) een man aan die bezig was met leksteken van fietsbanden. De man liep vervolgens op de 56-jarige man af en zei dat hij zich er niet mee moest bemoeien en verwondde hem met een mes. De verdachte wordt donderdag 2 maart voorgeleid.

Minderjarige verdachten aangehouden na vernielingen Delft - In november en december van het vorig jaar werd door bewoners van de wijk Tanthof bij de politie aangifte gedaan van vernielingen, diefstal en bedreiging in de buurt. Dit was voor de politie aanleiding om een onderzoek te starten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de daders gezocht moesten worden onder een groep jeugdigen uit de wijk. Uit de verhoren bleek dat acht minderjarigen uit Delft verantwoordelijk waren voor de gepleegde feiten. Tegen alle acht is proces-verbaal opgemaakt. Een van hen (een 13-jarige inwoner uit Delft), die als hoofdverdachte kan worden beschouwd, is afgelopen week voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij zal zich binnenkort bij de kinderrechter moeten verantwoorden. Het schadebedrag dat is ontstaan bedraagt circa 1500 ,--. Dit bedrag zal op de verdachten worden verhaald.

Duur kinderondergoed
Zoetermeer - Een 27-jarige Zoetermeerse werd woensdag 1 maart rond 12.30 uur in een winkel aan het Theaterplein betrapt op het meenemen van kinderondergoed ter waarde van 53,50 euro zonder dit af te rekenen. Zij kreeg een politietransactie van 220,-- uitgereikt.

Dronken bestuurder
Zoetermeer - Woensdag 1 maart rond 21.30 uur zag de politie bij het Zalkerbos een automobilist rijden met een vreemd rijgedrag. Toen de agenten de man een stopteken gaven, reageerde de bestuurder hier niet op. Met meerdere politie-eenheden werd hij in de directe omgeving klemgereden. De 36-jarige Zoetermeerder rook sterk naar alcohol en was onvast ter been. De Zoetermeerder weigerde een blaastest af te leggen, maar werkte uiteindelijk mee aan een bloedonderzoek. De Zoetermeerder moest wel zijn rijbewijs inleveren.

Ruzie leidt tot aanhouding
Zoetermeer - De politie kreeg woensdag 1 maart rond 22.30 uur een melding van een vechtpartij bij de Veulenweide. Daar bleek een ruzie te zijn tussen een 38-jarige Zoetermeerder en een 20-jarige Rotterdammer. De Zoetermeerder had de Rotterdammer verwond in zijn buikstreek. Het slachtoffer hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De aanleiding van de ruzie is niet bekend. De 38-jarige verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.