Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 maart 2006

Aanhouding na mishandeling

Man gewond door kopstoot; politie houdt verdachte aan

Enschede

Woensdagavond 1 maart kwam omstreeks 20.30 uur een melding binnen van problemen in een pand aan de Molenstraat in Enschede. Politieagenten troffen in genoemd pand een van de bewoners, een 32 jarige man, met een bebloede neus aan. De man vertelde even daarvoor door een 64 jarige medebewoner een kopstoot gekregen te hebben. Beiden hadden om nog onduidelijke reden met elkaar gevochten. Politieagenten hielden de 64 jarige verdachte aan. De man is voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-027404)

Hennepplantage ontruimd

Politieagenten treffen op een bovenverdieping van een woning een plantage met 400 hennepplanten aan; eigenaar van de plantage wordt aangehouden

Enschede

De politie trof woensdagmorgen 1 maart rond 10.00 uur een hennepplantage aan op de bovenverdieping van een woning aan de Lipperkerkstraat in Enschede. De eigenaar van de plantage, een 47 jarige Enschedeër, wilde net gaan oogsten. De plantage bestond uit 400 planten. De politie hield de 47 jarige verdachte aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. (06-027123)

Dronken automobilist richt ravage aan

Automobilist raakt de macht over het stuur kwijt met als gevolg vier beschadigde auto's en een zwaar beschadigde voorgevel van een woning; politie houdt de verdachte aan

Hengelo

Donderdag 2 maart hield de politie omstreeks 01.10 uur een 31 jarige Hengeloër aan nadat hij onder invloed van alcohol een ravage had aangericht op de Industriestraat in Hengelo. Omstreeks 01.00 uur werd een aanrijding op genoemde locatie gemeld. Politieagenten troffen in de Industriestraat een zwaar beschadigde auto aan, die deels op het trottoir en tegen een voorgevel van een woning stond. De voorgevel was flink beschadigd. Verder werden nog drie beschadigde auto's aangetroffen. Het volgende bleek gebeurd te zijn. Een 31 jarige man uit Hengelo reed met zijn auto over de Industriestraat en verloor de macht over het stuur. Hij botste tegen een geparkeerd staande auto en vervolgens tegen de voorgevel van een woning. De geparkeerd staande auto die hij had aangereden, was doorgeschoten naar een tweede geparkeerd staande auto, die door de klap vervolgens op een derde auto botste. Een van de drie auto's is eigendom van de 40 jarige bewoner van het huis waarvan de voorgevel beschadigd is. De 31 jarige man was zichtbaar onder invloed van alcohol en werd door de politie aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,37 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal tegen hem op. (06-027462)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --