Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 02-03-2006

Teveel sneeuw

WOERDEN Op woensdagavond 1 maart bleek een automobilist teveel alcohol te hebben genuttigd.

Rond 20.45 uur zagen politiemensen een automobilist over de Boerendijk rijden. De auto viel op doordat de zijramen niet sneeuwvrij waren gemaakt. De politiemensen gingen achter de automobilist aan en gaven hem een stopteken.

Bij het aanspreken van de bestuurder, rook een politieman een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de automobilist, een 49-jarige man uit Woerden, inderdaad teveel gedronken had en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 350 ug/l, meer dan 1,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Woerdenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Sneeuwballengevecht resulteert in mishandeling

MAARSSEN Op woensdag 1 maart werd een man door een andere man met een honkbalknuppel mishandeld.

In de middag liep een 66-jarige man uit Maarssen over de Kuyperstraat en zag daar drie jongens lopen. Eén van hen gooide een sneeuwbal naar de man. Die liep aanvankelijk door, maar toen hij even later weer langs de jongens liep, gooide hij een sneeuwbal naar hen. Er ontstond een sneeuwballengevecht, waarbij over en weer met sneeuwballen werd gegooid.

Op een gegeven moment liep het echter uit de hand en ontstond een handgemeen tussen één van de jongens en de man. Daarbij pakte de man de jongen beet en peperde hem stevig in met sneeuw. Daarna liep de man weg en zag dat er nog iets achter hem aan werd gegooid.

Het jongetje ging naar huis en klaagde bij zijn moeder. Toen de 33-jarige vader van het jongetje, in de loop van de middag van het gebeuren hoorde, besloot hij naar de woning van de man te gaan. Dat deed hij, waarbij een woordenwisseling tussen de mannen ontstond. Toen de vader vervolgens wegliep, werd hij door de 66-jarige man met een honkbalknuppel tegen zijn hoofd geslagen. Hij kwam ten val en werd nog meerdere malen geslagen. Door een getuige werd de verdachte bij het slachtoffer weggetrokken.

Het slachtoffer reed met de getuige naar het politiebureau. Daar werd een ambulance besteld en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Door politiemensen werd de 66-jarige verdachte aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Hij is voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij deed aangifte van poging tot zware mishandeling.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdagmiddag 1 maart op de Maarssenbroekseslag en de Plesmanlaan een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle werden dertien bekeuringen uitgeschreven: zes voor het niet dragen van de autogordel, vier voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en drie voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

Hennepplantage

WOERDEN Op woensdag 1 maart werd een kleine hennepplantage in een woning aangetroffen.

Rond 09.00 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Talmalaan in. Daarbij werd op de zolderverdieping een hennepplantage met bijna 200 planten aangetroffen. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 36-jarige bewoner werd als verdachte gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van de weg

MAARSSEN Op woensdag 1 maart raakte een automobilist van de weg.

Rond 09.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Zuilense Ring, afslag Maarssendorp, een auto van de weg was geraakt. De bestuurder zou nog in de auto zitten en de auto zou in brand staan.

Toen politiemensen ter plaatse kwamen, was de bestuurder, een 54-jarige man uit Hoorn, uit de auto. Het voertuig stond niet in brand. De automobilist verklaarde door de gladheid van de weg te zijn geraakt en met zijn auto over de kop te zijn gegaan, waarna de auto op zijn dak tot stilstand kwam. De automobilist werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.