Persberichten district lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 02-03-2006

Fietser gewond

IJSSELSTEIN Op woensdag 1 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 23.25 uur reed een 57-jarige automobilist uit IJsselstein vanaf de Baronieweg de rotonde op het Willem van Oranjeplein op. Bij het verlaten van de rotonde, verleende hij geen voorrang aan een 18-jarige fietser uit IJsselstein, met een aanrijding tot gevolg. De fietser klaagde over pijn in zijn rug en hoofd en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Tegen boom

NIEUWEGEIN Op woensdag 1 maart botste een automobiliste tegen een boom en raakte gewond.

Rond 18.00 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Nieuwegein vanaf de A.C. Verhoefweg de Wijkerslootweg op. Daarbij raakte zij in een slip, kwam in de middenberm terecht en botste met de rechterzijde van de auto tegen een boom.

De vrouw klaagde over pijn in haar zij en heup en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. De auto is weggesleept.

Onbekende eigenaar

NIEUWEGEIN Op woensdag 1 maart brandde een auto geheel uit.

Rond 16.20 uur zagen getuigen een man en een vrouw op de Wijkerslootweg uit een rokende auto stappen en wegrennen. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen dat uit de auto een flinke hoeveelheid rook kwam en dat er zich geen mensen meer in de auto bevonden. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig verloren ging. De brand was vermoedelijk door kortsluiting ontstaan.

De auto was voorzien van een Frans kenteken en het voertuig bleek bij navraag (nog?) niet als gestolen gesignaleerd te staan. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de auto in.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Op woensdag 1 maart werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.25 uur hoorde een personeelslid van een winkel aan de Boogstede dat het alarm van een beveiligingspoortje afging toen een man de winkel verliet. Zij sprak de man aan en hield hem staande. De man, 33 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bleek een paar schoenen te hebben gestolen. Hij werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.