Zelf films maken is populair onder jongeren

Kennisnet

Zoetermeer, 2 maart 2006

Wedstrijd Expose Your Talent trekt groot aantal inschrijvingen

De wedstrijd Expose Your Talent, waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs zelf een korte film maken, heeft een groot aantal inschrijvingen opgeleverd. Ongeveer 2000 leerlingen en coaches hebben zich aangemeld voor de wedstrijd. Zij zijn verdeeld over ruim 300 teams en afkomstig van 75 scholen uit het voortgezet onderwijs. Bij de wedstrijd zijn jongeren in teamverband verantwoordelijk voor de gehele productie van de film, van het schrijven van het script tot en met de montage. Expose Your Talent is ontwikkeld vanuit het samenwerkingsprogramma SURFnet/Kennisnet en wordt dit schooljaar voor de tweede keer georganiseerd.

Landelijke wedstrijd
De meeste deelnemers zijn 16 jaar (34%) of 17 jaar oud (30%). Ongeveer evenveel jongens als meisjes doen mee met de wedstrijd: 54% jongens tegenover 46% meisjes. De meeste deelnemers zijn afkomstig uit Maassluis (139 deelnemers van name van het Accent College), Tilburg (130 deelnemers van vooral het Beatrix College) en Etten-Leur (116 deelnemers van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur).

Juryleden
De ingeschreven teams kunnen tot en met 10 mei hun eigen film van maximaal vijf minuten inleveren. Nadat de films zijn ingezonden zal een jury van filmliefhebbers de films online beoordelen. Zij bepalen mede welk team er in de prijzen valt tijdens de feestelijke finale op 28 juni. Voor deze jury worden momenteel juryleden gezocht. Geïnteresseerden die verstand hebben van acteren, regie, montage of cameravoering kunnen zich hiervoor aanmelden via jurylid.kennisnet.nl.

Het samenwerkingsprogramma SURFnet/Kennisnet wil met deze wedstrijd het gebruik van video via internet in het onderwijs stimuleren. www.exposeyourtalent.nl.

Over het samenwerkingsprogramma SURFnet/Kennisnet
SURFnet en Kennisnet Ict op School hebben hun krachten en kennis gebundeld om onderwijsinstellingen in staat te stellen de mogelijkheden van ICT optimaal te benutten. Hiertoe hebben zij een gezamenlijk programma in het leven geroepen, dat zich richt op het realiseren van alle mogelijke educatieve internettoepassingen, gericht op de praktijk van docent, scholier en student. Het programma wordt financieel gesteund door het ministerie van OCW. Kijk voor meer informatie over deze samenwerking op www.surfnetkennisnetproject.nl.

Over SURFnet
SURFnet is het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek, dat ongeveer 180 instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek met elkaar en met de rest van de wereld verbindt. Om voorop te kunnen blijven lopen, werkt SURFnet voortdurend aan het verbeteren van de infrastructuur en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen, waardoor gebruikers sneller en beter toegang krijgen tot nieuwe internetdiensten. Meer informatie vindt u op www.surfnet.nl.

Over Kennisnet Ict op School
Met ingang van 1 februari 2006 is de juridische fusie tussen stichting Kennisnet en stichting Ict op School een feit geworden. De nieuwe publieke ICT-ondersteuningsorganisatie, genaamd Stichting Kennisnet Ict op School, richt zich op dienstverlening (Kennisnet) en belangenbehartiging (Ict op School). De missie luidt: Leren vernieuwen met ICT.

Kennisnet ondersteunt, vanuit de kernactiviteit dienstverlening, het basis, voortgezet en beroepsonderwijs met educatieve content en praktische internetproducten die nauw aansluiten bij de dagelijkse onderwijspraktijk. De portal www.kennisnet.nl is het startpunt op internet voor leerlingen en docenten, maar ook voor ouders, ICT-coördinatoren en managers. Kennisnet ontwikkelt, zoveel mogelijk in samenwerking met de klant en met haar partners, diensten en toepassingen die het educatief gebruik van internet in het onderwijs bevorderen.


---