Gemeente Soest

Ziektenkostenverzekering minima

Datum: 02/03/2006

Baarn, Bunschoten en Soest tekenen contract met zorgverzekeraar Agis

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima

Het bestuur van de Sociale dienst BBS, in de personen van de wethouders Lieberwerth (Baarn), Nagel (Bunschoten) en Krijger (Soest), heeft op woensdag 1 maart 2006 in het gemeentehuis van Soest een contract getekend met zorgverzekeraar Agis voor de collectieve ziektekostenverzekering voor minima.

Ondertekening contract

Alle inwoners van de drie gemeenten van wie het inkomen niet meer bedraagt dan 115% van de geldende bijstandsnorm kunnen gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering. Dit geldt dus ook voor niet-uitkeringsgerechtigden. Hun spaargeld mag niet meer bedragen dan het wettelijk vrij te laten deel, dat per gezinssituatie anders is. Het voordeel van de collectieve verzekering is de lagere premie voor basis- en aanvullende verzekering. Bovendien is en sprake van een op de minima toegesneden vergoedingenpakket.

Ruim 70% van alle uitkeringsgerechtigden neemt deel aan de collectieve verzekering. Daarnaast zo'n 60 inwoners met een minimum inkomen.

Wie in de toekomst wil deelnemen aan deze collectieve ziektekostenverzekering of er meer over wil weten, kan informatie krijgen bij de Sociale Dienst BBS.

Deze dienst is iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur te bereiken via telefoonnummer (035) 6093411.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer