Gemeente Krimpen aan den IJssel


Project De Zonnebloem wint Wegwijsproject
Op 28 februari 2006 organiseerde de gemeente Krimpen aan den IJssel het Wegwijsproject voor 4-Havo leerlingen van het Krimpenerwaard College. Het doel van het Wegwijsproject is om jongeren in contact te brengen met de gemeentelijke politiek.
In de aanloop naar de verkiezingen mochten jongeren zelf een dagje voor raadslid spelen. Alle 'fracties' kregen door middel van loting een projectvoorstel van een maatschappelijke organisatie toegewezen. Een nieuwe pc voor de Belbus, een sportdag voor jongeren in samenwerking met de Waardrenner, een gezellig dagje voor ouderen van de Zonnebloem, onderdelen voor het skatepark, een dagje voor geestelijk gehandicapten van De Brug, het onder de aandacht brengen van 30 kilomterzones en een wereldwinkel opzetten waren de ingediende projecten. De gemeente Krimpen aan den IJssel stelde 1250,- euro beschikbaar voor het winnende project.

Na een dag hard werken werd als afsluiting een
'gemeenteraadsvergadering' georganiseerd. In deze vergadering moest het winnende project gekozen worden door de raadsleden zelf. Uiteindelijk werd het project van de Zonnebloem de gelukkige winnaar en mocht deze groep de cheque van 1250,- euro in ontvangst nemen.

Krimpen aan den IJssel