Gemeente Hilversum

Nieuwe 'playground' in de Oude Haven

2 maart 2006
Op woensdag 1 maart, om 14.00 uur opende wethouder Ed Reijn samen met Shoaib Naeem uit groep 6/7/8 van de Violenschool de nieuwe 'playgrond' in de Oude Haven. De 'playground' bestaat uit ballenvangers met doelen voor de voetballers en baskets voor de basketballers. Halverwege het veld worden palen geplaatst waaraan een net voor de volleyballers kan worden opgehangen.

Basketbal, voetbal en volleybal
De nieuwe speelvoorziening past in de oorspronkelijke opzet voor de herinrichting van de Oude Haven. Tot nu toe was het geasfalteerde speelveld alleen geschikt voor basketbal, maar de bedoeling is altijd geweest om ook voorzieningen te treffen voor voetballers en volleyballers.

De plannen voor de playground in de Oude Haven bestaan al sinds vorig jaar. Toen is ook overleg gevoerd met de Bewonersbeheergroep voor de Oude Haven, die de plannen voor de playground toejuichte. De uiteindelijke plaatsing heeft wat langer geduurd omdat eerst de bouwvergunningprocedure afgehandeld moest worden.

Opening
Shoaib Naeem was vorig jaar met zijn klas op bezoek in het raadhuis en vroeg toen of de baskets in de Oude Haven gerepareerd konden worden. Hij heeft er langer op moeten wachten dan was voorzien. Daarom is Shoaib nu uitgenodigd om mee te werken aan de opening. Shoaib is bovendien lid van de Hilversumse basketbalclub De Dunkers, dus de rolverdeling bij de opening is geregeld.