Politie Hollands Midden

Datum: 2 maart 2006

Oegstgeest Inbraak in kledingwinkel De politie is donderdag 2 maart rond 05.15 uur met een onderzoek begonnen naar een inbraak in een kledingwinkel aan de Kempenaerstraat. Rond dat tijdstip werd een ruit van de winkel vernield waarna uit de winkel een nog onbekende hoeveelheid merkkleding werd gestolen. Het gaat hier om polo's, t-shirts en bermuda's van het merk Ralph Lauren en spijkerbroeken van het merk Ralph Lauren en Red & Blu. Een getuige heeft één dader naar binnen zien gaan en zag hem al snel weer met twee volle witte tassen naar buiten komen. Hij was net weggelopen toen de gewaarschuwde politie arriveerde. De agenten volgden een schoenspoor in de sneeuw en bracht hen via de Koninginnelaan, de Oranjelaan, de Waldeck Piermond, de Terweeweg, de Emmalaan, de Marelaan, naar de Warmonderweg waar het spoor ophield. Vermoedelijk is hij daar in een vervoermiddel gestapt. De politie vraagt mensen die rond 05.00 uur een man met twee witte volle of lege tassen heeft zien lopen contact op te nemen met de politie in Oegstgeest via 0900-8844.

Leiden Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren De politie controleerde op donderdag 2 maart rond 03.50 uur op de Hooigracht een 27-jarige automobilist uit Leiden. De politie controleerde de man omdat het de agenten opgevallen was dat hij met hoge snelheid over de Hooigracht, de Nieuwsteeg en de Middelweg reed. Deze laatste twee straten zijn een 30 km zone en de agenten klokten daar een snelheid van wel 80 km/h. Daarbij waren de straten door opvriezing en sneeuwresten ook nog een gevaarlijk glad. Reden dus genoeg om de man te controleren. Al snel stelden de agenten drankgebruik door hem vast en hielden hem als verdacht voor het rijden onder invloed aan. Het bleek hier te gaan om een beginnend bestuurder. Sinds de afgifte van het rijbewijs in 2002 waren nog geen vijf jaren verstreken. De ademanalyse bedroeg 435 ug/l. (limiet beginnend bestuurder 0.88 ug/l.) Omdat ook de limiet voor invordering van het rijbewijs op 350 ug/l voor een beginnend bestuurder ligt, werd dit rijbewijs van hem ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Bromfietsster onderuit

Een 17-jarige bromfietsster uit Rijnsburg is woensdag 1 maart even na 15.30 uur op het Jacques Urlusplantsoen onderuit gegaan. De vrouw reed in de richting van de Brandt Buyskade toen zij ter hoogte van het dierenpark ten val kwam. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

Leimuiden Aanrijding De politie heeft op donderdag 2 maart rond 06.50 uur hulp verleend bij een aanrijding waarbij een 16-jarige fietser uit Leimuiden en een 37-jarige automobilist uit Zevenhoven waren betrokken. De aanrijding ontstond nadat de jongen die aan de Burgemeester Bakhuizenlaan kranten aan het bezorgen was, plotseling de weg over stak. De automobilist zag geen kan meer om hem te ontwijken en reed hem aan. De fietser liep letsel op aan het gezicht en klaagde over zijn rug. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Benthuizen Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Heerewegh. Op woensdag 1 maart kwamen rond 15.00 uur de bewoners thuis en zagen op dat moment een auto van het erf rijden. Eenmaal bij de woning aangekomen zagen ze dat een deur met grof geweld was opengebroken en de woning was doorzocht. Voor zover nu kan worden nagegaan is alleen een mobiele telefoon uit de woning gestolen.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Pieter Floriszstraat. De inbraak gebeurde tussen dinsdag 28 februari 18.00 uur en woensdag 1 maart 17.00 uur. Uit de woning werd een telefoon, een iPod en een laptop meegenomen. De politie waarschuwt om deuren bij het verlaten van de woning altijd op slot te draaien. Dan is 'flipperen', het wegdrukken van het slot door een voorwerp, niet mogelijk en wordt een vervelende inbraak voorkomen. Bij deze woning was de deur na het dichttrekken niet op slot gedraaid met dit vervelende gevolg.

Bodegraven Politie vordert rijbewijs in De politie heeft donderdagnacht 2 maart het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige man uit Bodegraven. De man was woensdag 1 maart rond 23.25 uur met zijn auto op de Goudplevier bij het achteruitrijden tegen een geparkeerde auto gereden en daarna weggereden zonder zijn identiteit of die van zijn auto bekent te maken. De politie kreeg de melding van een getuige en zag dat de geparkeerde auto lakschade had. Dankzij het door de getuige genoteerde kenteken wisten de agenten naar wie ze moesten zoeken. Na enig zoekwerk werd de auto van de doorrijder op de Polderbrink aangetroffen en kon even later de man worden aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 820 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in omdat hij boven de invorderingsgrond van 570 ug/l. uitkwam. De politie maakt proces-verbaal op voor doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed.

Gouda "Een nette omgeving, daar wordt voor geprikt!" Vrijdag 24 maart a.s. wordt de wijk Nieuwe Park in Gouda 'opgeschoond'. Scholieren en buurtbewoners zullen 's ochtends, onder toezicht van de gemeente, stadstoezicht en de politie, de wijk weer zwerfvuilvrij maken. Dit doen zij in kleine groepen en met behulp van de door Cyclus aangeleverde spullen. Onder het motto "een nette leefomgeving, daar wordt voor geprikt" gaan de scholieren en de buurtbewoners aan het werk om de wijk er weer schoon en fris uit te laten zien,. De start is om 10.15 uur op twee lokaties, te weten de Kanaalstraat en de Winterdijk. Daar vandaan trekken de scholieren en de buurtbewoners de wijk in met afvalzakken en prikstokken. Om 11.30 uur wordt er weer verzameld op de beginlocaties waar wordt beoordeeld wie het meeste zwerfvuil heeft verzameld. Deze scholier/buurtbewoner krijgt hiervoor een kleine beloning.

(Herinneringsbericht) Regio/Gouda 5e Skeelertocht Politie Sportvereniging Zaterdag, 22 april 2006 organiseert de Goudse Politie Sport- en Ontspanningsvereniging ( G.P.S.O.V.) de 5e Hollands Midden Skeelertocht over 100 km bestaande uit drie verschillende ronden (1x 30 km en 2x 35 km). De routes gaan door de omgeving van Gouda onder andere door Boskoop, de Reeuwijkse Plassen en de Krimpenerwaard. Er wordt gereden in een gesloten peloton. De valhelm is verplicht. De deelnemers kunnen 30, 65 en 100 km rijden. De start is om 9.30 uur vanaf de skeelerbaan aan de Goudse Houtsingel te Gouda. De inschrijving is vanaf 08.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid, alsmede kleed -en doucheruimte aanwezig. Voor nader informatie kunt u zich wenden tot de heer J. Verkaik telefoonnummer 0182-554321 of 06-14044863.

--------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --