Persberichten district Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 02-03-2006

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT Een 37-jarige man uit Wedde is woensdagavond omstreeks 23.40 uur aangehouden voor vernieling. De man had met een ijzeren staaf vrijwel alle ruiten van geparkeerde auto op de Dorus Rijkersstraat ingeslagen.

De man was inmiddels weggereden in een auto, maar de gewaarschuwde politie kon de man aan de hand van de doorgegeven gegevens in de omgeving traceren, waarop hij vervolgens werd aangehouden. De politie vermoedt dat problemen in de relationele sfeer ten grondslag liggen aan de vernieling. De man werd ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Hennepplanten aangetroffen

AMERSFOORT In een woning aan de Weberstraat heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag bij toeval een hennepplantage aangetroffen.

De politie was naar aanleiding van een melding met betrekking tot geluidsoverlast naar de woning gegaan. Bovendien zou sprake zijn van een ruzie in de woning, waarbij mogelijk een vuurwapen in het spel zou zijn. De 55-jarige bewoner ontkende in het bezit te zijn van een vuurwapen toen hem dat werd gevraagd.

Hierop doorzocht de politie de woning en trof op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aan met ongeveer 45 planten. Er werd geen vuurwapen gevonden. De 55-jarige bewoner werd aangehouden. De hennepkwekerij zal worden ontmanteld.