Wildlife Magazine zoekt de Opmerkelijkste Neus van Nederland

Wildlife magazine

Winnaar mag twee weken neushoorns helpen beschermen in Swaziland

DEVENTER, 20060302 -- De neushoorn, het op één na grootste landdier ter wereld, wordt met uitsterven bedreigd. Om de problematiek op ludieke wijze onder de aandacht te brengen is het tijdschrift Wildlife Magazine op zoek naar de persoon met de opmerkelijkste neus van Nederland.

Neushoorns komen voor in delen van Afrika en Azië. Veertig jaar geleden waren er nog ruim 100.000 exemplaren, nu minder dan 18.000. Het meest karakteristieke van de neushoorn is zijn imposante, kostbare hoorn die bijzonder geliefd is bij stropers. Er worden onder andere medicijnen en heften voor dolken van gemaakt. Dit kan de ondergang betekenen van vier van de vijf soorten neushoorns die vandaag de dag de aarde bevolken.

De actie van Wildlife Magazine loopt gelijktijdig met de grote campagne van de Europese dierentuinen. Door geld in te zamelen ten behoeve van projecten in het buitenland proberen de parken een bijdrage te leveren aan de bescherming van deze gepantserde planteneters. De winnaar van de Wildlife Magazine - actie mag zèlf de handen uit de mouwen steken en twee weken lang meewerken met de rangers in een reservaat in Zuid-Afrika.

Wie denkt de opmerkelijkste neus van Nederland te hebben èn kan aangeven waarom hij of zij een steentje wil bijdragen aan de bescherming van de neushoorn, kan een foto (max.
1 MB) van zijn of haar eigen gezicht en neus plus motivatie mailen naar pr@wildworld.nl o.v.v. Opmerkelijkste Neus van Nederland. Naam, adresgegevens en leeftijd moeten erbij vermeld worden.

Inzendingen per post kunnen gestuurd worden naar:

Wildlife Magazine
o.v.v. Opmerkelijkste Neus van Nederland
Postbus 61
7400 AB Deventer

Een deskundige jury bepaalt de winnaar op basis van originaliteit.

Informatie en verdere specificaties zijn terug te vinden op de website www.wildlifemagazine.nl