Ingezonden persbericht


Integratie Skype op eBay.nl

Gebruikers van eBay.nl kunnen als één van de eersten binnen de eBay community gebruik maken van deze technologie

Amsterdam, 2 maart 2006 - eBay.nl introduceert vandaag als één van de eerste eBay-sites de integratie van Skype. eBay gebruikers hebben nu de mogelijkheid om een "Skype mij" button bij hun objecten te plaatsen. Op deze manier hebben potentiële Nederlandse kopers de mogelijkheid om met de verkoper te bellen of te chatten. Door deze integratie kunnen gebruikers van eBay.nl onderling nu nog eenvoudiger en sneller met elkaar in contact komen om informatie uit te wisselen over onder andere objecten en verzendkosten. Vandaag is deze Skype-integratie ook doorgevoerd in België, Zwitserland, China en Taiwan. Een verdere wereldwijde integratie van Skype op het eBay platform zal gedurende 2006 plaatsvinden.

Met Skype is het voor iedereen met een computer en een internetverbinding mogelijk om wereldwijd gratis te bellen, gebeld te worden en te chatten. eBay gebruikers in Nederland die over een Skype account beschikken, kunnen dit vanaf vandaag aangeven bij het plaatsen van een object. Bij het betreffende object wordt dan een speciale Skype button geplaatst. Door op het icoontje te klikken maakt de computer verbinding met de computer van de verkoper. Wanneer de verkoper online is, zal Skype een ringtone als waarschuwing geven en is het mogelijk om via Internet met elkaar te spreken of een chatgesprek te voeren. Kopers en verkopers kunnen door deze extra functionaliteit nog sneller, eenvoudiger en bovendien gratis met elkaar in contact komen, wat de afhandeling van een eventuele (ver)koop bespoedigt.

"Nederlandse eBay gebruikers hebben erg uitgekeken naar de integratie van Skype op eBay.nl. We werken in een innovatieve markt waar gebruikers nieuwe mogelijkheden en technologieën graag willen uitproberen en gebruiken. Met de integratie van Skype komen we onze gebruikers hierin tegemoet", zegt Bob van Dijk, Managing Director van eBay Nederland

Om via Skype te kunnen bellen dient men een Skype account te hebben die gratis is te downloaden via www.skype.com. Voor meer informatie over de vandaag geïntegreerde Skype-functionaliteit op eBay.nl kunt u terecht op een speciale pagina, die vanaf de homepage te bereiken is, of via deze link.

Over eBay®

Met 181 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

Over Skype
Skype, 's werelds snelst groeiende dienst voor internetcommunicatie, maakt het mogelijk om overal ter wereld onbeperkt en gratis gebruik te maken van communicatie via telefoon en video. Skype is beschikbaar in 27 talen en wordt in bijna ieder land ter wereld gebruikt. Skype haalt omzet uit zijn aanbod van premium diensten, zoals het maken en ontvangen van gesprekken naar en van vaste en mobiele telefoons, voicemail en het doorschakelen van gesprekken. Skype werkt samen met een snel groeiend netwerk van hardware- en softwareleveranciers. Skype is een onderdeel van eBay (NASDAQ: EBAY).